Να μην αφήσουμε μόνον όποιον πεθαίνει στα νοσοκομεία

5

Να μην αφήσουμε μόνον όποιον πεθαίνει στα νοσοκομεία

«Ο θάνατος στη μοναξιά είναι ένα από τα πιο τρομερά πράγματα που μπορεί να συμβεί στην ανθρώπινη ύπαρξη. Σε αυτήν την πανδημία, πολλοί άνθρωποι έπρεπε να αντιμετωπίσουν όλα αυτά, στη μοναξιά ενός θαλάμου, όπου η ανθρώπινη επαφή είναι πολύ περιορισμένη λόγω μηχανημάτων και αναπνευστικών συσκευών ». Με αυτόν τον τρόπο, ο πατέρας Guidalberto Bormolini, πρόεδρος της Tutto è vita onlus, εξηγεί την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για τον θάνατο όσων νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας λόγω του Covid πιο ανθρώπου.

Προετοιμασία για το τελευταίο αντίο
Ακριβώς μπροστά σε τόσα πολλά δεινά, προκύπτει η ανάγκη για αναζήτηση ενός συστήματος που να διερευνά τη δυνατότητα εξανθρωπισμού εκείνων που δεν έχουν πλέον την ελπίδα για ζωής με την εγγύτητα των μελών της οικογένειας, ωστόσο, στην προστασία της δημόσιας υγείας και λαμβάνοντας οικογένειας λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης της υγείας. “Είναι δύσκολο να συνοδεύουμε τους συγγενείς ασθενείς από κοντά λόγω της στενότητας που δημιουργούν τα μηχανήματα και οι αναπνευστήρες – υπογραμμίζει τον πατέρα Bormolini – στην πραγματικότητα, από τη μία πλευρά, είναι απαραίτητο να τους εξηγήσουμε πώς να κινηθούν και ποιες προφυλάξεις πρέπει να παίρνουν και από την άλλη πλευρά, είναι απαραίτητο να τους βοηθήσουμε να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους, όταν βλέπουν το αγαπημένο τους πρόσωπο και επομένως έχουμε ένα δίκτυο εθελοντών που μας βοηθούν σε αυτό το δύσκολο έργο “.

Μια αγάπη που ξεπερνά τον θάνατο
Προς το παρόν, το νοσοκομείο έχει ήδη εντοπίσει πως να δοκιμάσει αυτόν τον τρόπο να δώσει μια νέα ανθρωπότητα σε θάνατο. “Η εγγύτητά μου σε αυτούς τους ανθρώπους – συνεχίζει ο πατέρας Guidalberto – είναι πρωτίστως για να τους βοηθήσει να καταλάβουν ότι με το θάνατο δεν τελειώνουν τα πάντα, αλλά υπάρχει η πιθανότητα κάτι πέραν αυτού, να διατηρηθεί η σχέση με εκείνους που εγκαταλείπουν αυτήν τη γη. Και τα δάκρυα εκείνων που παραμένουν είναι δάκρυα που μπορούν να αρδεύσουν αυτήν τη νέα ζωή και να δώσουν νέα ελπίδα σε εκείνους που πρέπει να αποχαιρετήσουν έναν αγαπημένο πρόσωπο για τελευταία φορά ».

Μην ξεχνάτε τους επαγγελματίες της υγείας
Λόγω της απότομης αύξησης των λοιμώξεων, από χθες η Τοσκάνη έχει γίνει κόκκινη ζώνη, με καταστήματα, μπαρ και εστιατόρια κλειστά και την παραγγελία για έξοδο από το σπίτι μόνο για λόγους αποδεδειγμένης αναγκαιότητας. «Όσο μπορώ – λέει ο πατέρας Bormolini – προσπαθώ να μείνω σε επαφή, έστω και απομακρυσμένα, με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί από τον Covid, και τους ακολουθώ στην ασθένεια. Αυτή τη στιγμή, ωστόσο, είναι επίσης απαραίτητο να παρέχουμε ισχυρή υποστήριξη στους πολλούς εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι εργάζονται ακούραστα σε νοσοκομεία, για να διαχειριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο και καλύτερα τη δύσκολη κατάσταση. Πρέπει να φροντίσουμε αυτούς τους ανθρώπους, είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος εκείνων που είναι άρρωστοι και τα χρειάζονται. Μαθαίνουμε να φροντίζουμε ο ένας τον με κάποια άλλη ασθένεια , είμαστε όλοι ενωμένοι μεταξύ μας και μόνο φροντίζοντας ο ένας τον άλλον μπορούμε να θεωρούμε τον εαυτό μας ανθρώπινο ».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 7 Δεκεμβρίου 2022   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωσήφ στη Μυτιλήνη

Ποιμαντική επίσκεψη στην ενορία Μυτιλήνης, το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου, πραγματοποίησε ο Αρχιεπίσκοπός μας Ιωσήφ, με την ιδιότητα του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου