ΚΙΝΑ :“ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ … ΟΡΘΙΟΣ

4

ΚΙΝΑ :“ΣΥΖΗΤΩΝΤΑΣ” ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΑΡΒΙΝΟΥ … ΟΡΘΙΟΣ

Στο μάθημα της “πολιτικής” η εκπαιδευτικός μιλά στους έφηβους μαθητές της για τη θεωρία εξέλιξης των ειδών του Δαρβίνου.
— Η Βίβλος λέει ότι ο άνθρωπος είναι δημιούργημα του Θεού. Αυτό είναι ψέμα γιατί δεν υπάρχει Θεός, ο άνθρωπος είναι εξέλιξη του χιμπατζή. Αυτό αποδεικνύει τη θεωρία της εξέλιξης του ανθρώπου.
— Συγγνώμη, παρεμβαίνει ο μαθητής Xiaoyu, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η θεωρία της εξέλιξης των ειδών αποδεικνύει την ανυπαρξία του Θεού, Αν οι άνθρωποι είναι μετεξέλιξη των πιθήκων, ποιος δημιούργησε τους πιθήκους… Γιατί αυτοί δεν μπορεί να δημιουργήθηκαν από το Θεό. Ποια είναι η Αρχή της ύπαρξης τελικά…Η συζήτηση συνεχίσθηκε ως το τέλος του μαθήματος
Την επόμενη μέρα η εκπαιδευτικός ρωτά το μαθητή αν. τελικά, κατάλαβε το μάθημα
— Όχι κυρία
— Σήκω και παρέμεινε όρθιος σε όλο το μάθημα !
Την μεθεπομένη, η ίδια ερώτηση
— Καλύτερα να μείνω όρθιος, κυρία
Την επόμενη φορά η ίδια ερώτηση
— Παραμένω όρθιος !
Μετά από ένα μήνα ορθοστασίας ο μαθητής μίλησε τελικά στη μητέρα του
_ Μαμά, δεν ξέρω πολλά πράγματα, αλλά δε δέχομαι αυτό το πράγμα, τι να κάνω…
Η μητέρα απευθύνθηκε στο π. Stanislaus για να βρει λύση ( η ιστορία εκτυλίσσεται στη βορειο – ανατολική Κίνα, ο ιερέας τη διηγήθηκε στο Καθολικό ιστότοπο )
— Ο γιος σου πρέπει να συνεχίσει να μελετά το μάθημα, τη συμβούλευσε ο ιερέας.
Είναι πράγματι μια θεωρία, για την οποία πρέπει να απαντά αντικειμενικά, χωρίς να αισθάνεται ότι προσβάλλεται η θρησκεία μας. Ποια π.χ. είναι η βάση της θεωρίας του Δαρβίνου, ποια είναι η σχέση της με τη θεωρία του Bing Bang για τη δημιουργία του Κόσμου… Πράγματι η εκπαιδευτικός ζει στη δική της αλήθεια. Αλλά και εμείς ζούμε σ` ένα περιβάλλον που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Επομένως θα μείνουμε πιστοί αποφεύγοντας τις άσκοπες συγκρούσεις.
Τα παραπάνω αποδεικνύουν την προσπάθεια έλεγχου, από πλευράς κινεζικού καθεστώτος, του αυξανόμενου ενδιαφέροντος για το χριστιανισμό στην ηπειρωτική Κίνα.
Η παρουσία νέων κάτω των 18 ετών απαγορεύεται στις εκκλησίες, η διάδοση χριστιανικών απόψεων δεν είναι επιθυμητή. Ένας νέος πιστός πρέπει να αντιμετωπίσει με κουράγιο τις κακουχίες. Ενίοτε και … όρθιος !

Πληροφόρηση και φωτογραφία ( αρχείου ) από AsiaΝews.it

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου