ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ:ΕΠΙΘΕΣΗ “ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ” ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ

7

ΜΟΖΑΜΒΙΚΗ: ΕΠΙΘΕΣΗ “ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ” ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ

Τον περασμένο Μάρτιο “ τζιχαντιστές ” με σύγχρονο εξοπλισμό επέδρασαν στην κωμόπολη Mocimbo de Praia στην επαρχία Capo Degrado στα βόρεια της χώρας. Ο τοπικός Ιεράρχης dom Luiz Lisboa είχε δηλώσει τότε ότι οι τρομοκράτες είχαν υποσχεθεί “να επιστρέψουν ” σύντομα.
Το Μάιο οι Επίσκοποι της Nambila, στην βόρειο Μοζαμβίκη, είχαν γράψει στην κυβέρνηση για τη χειροτέρευση της κατάστασης στην επαρχία Capo Degrado, το οποίο είχε γίνει “ η σκηνή ενός μυστηριώδους και ανεξήγητου πολέμου ”. Πράγματι πολλοί αναλυτές πιστεύουν ότι πίσω από τις μαύρες σημαίες του Χαλιφάτου, που έφεραν οι επιδρομείς, δεν είναι “ιδεολόγοι” αλλά εκπρόσωποι της τοπικής μαφίας, που θέλουν να δημιουργήσουν ζώνη ελεύθερης διακίνησης ναρκωτικών, που τα μεταφέρουν από την Κεντρική Ασία.
Γεγονός είναι ότι το διήμερο 27-28 Ιουνίου υπήρξε νέα αιματηρή επίθεση στη Mocimbo de Praia. Οι επιτιθέμενοι έβαλαν φωτιά και έκαψαν την εκκλησία, το Γυμνάσιο. το Κέντρο Υγείας, πολλά μαγαζιά και αυτοκίνητα ενώ απελευθέρωσαν τους κρατούμενους από τις φυλακές. Χιλιάδες κάτοικοι έτρεξαν προς τη θάλασσα και περίμεναν μέσα σε βάρκες, μακριά από τη στεριά, να σταματήσει το κακό. Άλλοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κινήθηκαν προς άλλες περιοχές της χώρας, Οι κυβερνητικές δυνάμεις αντεπιτέθηκαν με βαρύ οπλισμό και οι ιεραπόστολοι που εργάζονται στην περιοχή μιλούν για δεκάδες θύματα και μεταξύ των αόπλων κατοίκων.

Πληροφορίες και φωτογραφία απο Πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλους Συνοδικής Επιτροπής “ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ “

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

26η Κυριακή του Έτους, Κύκλος Γ   Ο χρόνος και η αιωνιότητα είναι δύο στοιχεία που σήμερα παρουσιάζονται και στα τρία βιβλικά αναγνώσματα. Το ευαγγέλιο

25 Σεπτεμβρίου μνήμη της Αγίας Ευφροσύνης

  Πρόκειται για μια αγία όχι ιδιαιτέρα διαδεδομένη στη Δύση. Γεννήθηκε μεταξύ των ετών 410 και 413 στην Αλεξάνδρεια και ήταν κόρη ενός εύπορου αξιωματικού

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου