Κάλεσμα για βοήθεια από το Μοναστήρι Bab Thouma

6

Κάλεσμα για βοήθεια από το Μοναστήρι Bab Thouma

«Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή δεν έχουμε άλλη λύση από το να καταφύγουμε στη φιλανθρωπία σας, στην εγγύτητά σας – γράφει ο fr. Bahjat Karakach -. Ως Εκκλησία προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους ανθρώπους, να μην αφήνουμε κανέναν χωρίς ψωμί … αλλά δεν θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε την αποστολή μας χωρίς την υποστήριξή σας, χωρίς τη φιλανθρωπία σας “.
Ο Karakach εξηγεί ότι σήμερα στη Συρία οι άνθρωποι ζουν σε φτώχεια και ότι, μετά από 10 χρόνια πολέμου και σήμερα ο κίνδυνος του κορωνοϊού, δημιουργούν μια σοβαρή οικονομική κρίση που απειλεί όλη τη χώρα.
Η λίρα της Συρίας χάνει αξία και οι τιμές έχουν υπερδιπλασιαστεί και “η δυσκολία αγοράς τροφίμων και βασικών αγαθών καθιστά αδύνατο τον τοπικό πληθυσμό να επιστρέψει στο φυσιολογικό τρόπο ζωής”. «Σήμερα ένας οικογενειάρχης άνδρας θα πρέπει να εργάζεται έναν ολόκληρο μήνα για να μπορεί να αγοράσει μερικά κιλά κρέατος – εξηγεί ο υπεύθυνος του μοναστηριού Bab Thouma – θα έπρεπε να εργαστεί ένα ολόκληρο έτος για να είναι σε θέση να πληρώσει τα σχολικά έξοδα για ένα παιδί. Σήμερα – συνεχίζει – μπαίνουμε στα σπίτια και βρίσκουμε ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα να φάνε “. Εξ ου και το αίτημα μας για την υποστήριξη οικογενειών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου