Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ενώθηκαν για να βοηθήσουν τους αναγκεμένους

Μουσουλμάνοι και Χριστιανοί ενώθηκαν για να βοηθήσουν τους αναγκεμένους

Ένα παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας. Συμβαίνει στο Καράτσι όπου μαζί εργαζόμαστε σε έναν τομέα στον οποίο διανέμουμε τρόφιμα για όσους πεινούν
Στις 16 Απριλίου, ο πατέρας Saleh Diego, γενικός εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής του Καράτσι, παραχώρησε άδεια, εκ μέρους του Καρδιναλίου Joseph Coutts, στο Jafaria Disaster Management Cell (JDC), μια μουσουλμανική φιλανθρωπική οργάνωση, να δημιουργήσει ένα κέντρο για τη συλλογή και διανομή τροφίμων στο συγκρότημα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Πατρικίου κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, αναφέρει η UCA News.
Ο π. Ντιέγκο επέτρεψε στον μουσουλμανικό μη κερδοσκοπικό οργανισμό να έρθει και να δημιουργήσει στους χώρους του Καθεδρικού Ναού και να συνεργαστεί για να διανείμει φαγητό σε άτομα που έχουν ανάγκη. Ο ιερέας είπε ότι εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό των χριστιανών εθελοντών που συμμετείχαν στην πρωτοβουλία παροχής βοήθειας χωρίς θρησκευτικές διακρίσεις.
"Είμαι ευγνώμων στον Zafar Abbas – είπε ο ιερέας – και σε όλους τους εθελοντές του JDC που εργάζονται 24 ώρες την ημέρα για να δώσουν φαγητό στους αδελφούς, τις αδελφές και τα παιδιά μας σε αυτήν τη δύσκολη ώρα ".
Ο επικεφαλής του JDC, Zafar Abbas, με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον Καρδινάλιο Coutts και την Καθολική Εκκλησία για την υποστήριξη που έδειξε στη στην προσπάθεια του και για αυτό το εξαιρετικό παράδειγμα διαθρησκευτικής αρμονίας, υπενθυμίζοντας πώς ο Καρδινάλιος ήταν πάντα παρών στην κοινότητά τους στέλνοντας δώρα και είδη διατροφής κατά τη διάρκεια του ιερού μήνα του Ραμαζανιού. "Εκτιμούμε πραγματικά τη χειρονομία του", είπε ο Αμπάς.
Από τις 17 Απριλίου, το Πακιστάν κατέγραψε 7.025 περιπτώσεις Covid-19 και 135 θανάτους.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου