Από ένα ηγέτη βουδιστή προσφορά 10.000 δολαρίων στο Γραφείο αγαθοεργίας του Πάπα

Από ένα ηγέτη βουδιστή προσφορά 10.000 δολαρίων στο Γραφείο αγαθοεργίας του Πάπα

Ο βουδιστής μοναχός Ashin Nyanissara, γνωστός ως Sitagu Sayadaw, μια από τις πιο σημαντικές θρησκευτικές προσωπικότητες της Μιανμάρ, δώρισε 10.000 $ στο Ταμείο Έκτακτης Ανάγκης που ιδρύθηκε στις 6 Απριλίου από τον Πάπα Φραγκίσκο για να βοηθούνται οι κοινότητες που επλήγησαν από το Covid-19 σε χώρες ιεραποστολής μέσω των δομών της Εκκλησίας. Ο μοναχός – ανέφερε το πρακτορείο Ucanews – παρέδωσε το ποσό στον αρχιεπίσκοπο του Mandalay, Σεβασμιότατο Marco Tin Win, στον οποίο προσέφερε επίσης σακούλες με ρύζι, φασόλια και άλλα τρόφιμα για τις ανάγκες της Αρχιεπισκοπής κατά τη διάρκεια της έκτακτης ανάγκης. Προσθέτει στα 750 χιλιάδες δολάρια που έχουν ήδη διατεθεί από τον Πάπα Φραγκίσκο, ως αρχική συνεισφορά στο Ταμείο στο οποίο έχουν προσκληθεί να συνεισφέρουν οι τοπικές Εκκλησίες.

Κοινή συμπόνια σε όλες τις θρησκείες
Η χειρονομία – εξήγησε ο μοναχός Sitagu Sayadaw – θέλει να είναι ένα σημάδι συμπόνιας που είναι κοινό σε όλες τις θρησκείες: πρέπει να συνεργαστούμε ενάντια στον Covid-19 και να πραγματοποιήσουμε τα φιλανθρωπικά μας έργα μέσω αλληλεγγύης ", είπε. Ο Αρχιεπίσκοπος Τιν Γουίν, που συνδέεται με τον βουδιστικό θρησκευτικό ηγέτη με φιλία – είπε ότι «εντυπωσιάστηκε» από αυτήν την «πράξη καλής θέλησης και αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη στην κρίση. Η συμβολή του είναι ένα μήνυμα διαθρησκευτικής αρμονίας σε ολόκληρη τη χώρα ".
Ο μοναχός Sitagu Sayadaw έχει επίσης στενές σχέσεις με τον Καρδινάλιο Τσαρλς Μπο, αρχιεπίσκοπο Γιανγκόν και πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Βιρμανίας, με τον οποίο συνεργάζεται για την προώθηση του διαθρησκευτικού διαλόγου στη χώρα αυτή, με σαφή βουδιστική πλειοψηφία. Ιδρυτής και πρόεδρος των "Βουδιστικών Ακαδημιών Sitagu", μιας οργάνωσης που χρηματοδοτεί διάφορα κοινωνικά προγράμματα στη Μιανμάρ, ο βουδιστής θρησκευτικός ηγέτης συμμετέχει σε διάφορα συμβούλια διαθρησκευτικού διαλόγου. Το 2017 γνώρισε τον Πάπα Φραγκίσκο κατά τη διάρκεια του Αποστολικού Ταξιδιού του στη Μιανμάρ και το 2011 είχε γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI.
Η δωρεά του στο ειδικό ταμείο του Πάπα Φραγκίσκου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης του Covid-19 πραγματοποιήθηκε στα μέσα της Βουδιστικής Πρωτοχρονιάς, το Φεστιβάλ Νερού, του οποίου οι εορτασμοί ακυρώθηκαν από την κυβέρνηση της Βιρμανίας λόγω της έκτακτης ανάγκης του Covid-19. Από τις 17 Απριλίου, 85 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί στην ασιατική χώρα, συμπεριλαμβανομένων δύο θανατηφόρων.


 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το Θρησκευτικό και το Λαογραφικό Μουσείο στην καρδιά των Λουτρών, γράφει η Σοφία Ανδριώτη αρχαιολόγος και συνεργάτιδα του Μουσείου

  Το Θρησκευτικό και Λαογραφικό Μουσείο των Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά της Τήνου ανοίγει τις πόρτες του προς το κοινό αυτό το Σάββατο 15/06/24 και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου