Μια πιο μοναδική από σπάνια χειρονομία

Μια πιο μοναδική από σπάνια χειρονομία

Ο Δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, που αντιμετωπίζει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορωναϊού ή του COVID19, αφιέρωσε τη γνωστή ιταλική πόλη στην Αμίαντη Καρδία της Παναγίας.
"Σήμερα το πρωί ανέθεσα στον εαυτό μου, την πόλη της Βενετίας και ολόκληρη την Ιταλία στην Παναγία της Υγείας ( Santa Maria della Salute»).
Σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για τις κοινότητές μας πρέπει να έχουμε πίστη: από κοινού, όλοι ενωμένοι, θα επιστρέψουμε πιο ισχυροί από πριν».

Ο Δήμαρχος έγινε δεκτός, την περασμένη Παρασκευή, από τον Υπεύθυνο ιερέα της Βασιλικής της Υγείας στη Βενετία. Μπροστά στη γνωστή και ιστορική σεβάσμια εικόνα της Παναγίας της Υγείας, ο Δήμαρχος προσευχήθηκε, απευθύνοντάς της την προσευχή που συνέθεσε ο Πατριάρχης της Βενετίας, Καρδινάλιος Francesco Moraglia.
Με πάνω από 1.250 θανάτους από αυτό το Σάββατο, η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους από κορωναϊό, εκτός της Κίνας. Οι εκτιμήσεις μιλούν για 21.000 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Η προσευχή του Δημάρχου προς την Παναγίας:

Παναγία της Υγείας, πανίσχυρη παρθένα, πολυαγαπημένη μητέρα,
ως παιδιά σου, επιστρέφουμε σε Σένα.
Στρεφόμαστε προς Εσένα και εμπιστευόμαστε στη μητρική σου προστασία.
Ενθυμούμαστε ότι ποτέ δε στέρησες τη χάρη σου σε όποιον με πίστη, αγάπη και συντριμμένη καρδιά στράφηκε σε Εσένα και Σε επικαλέστηκε, ως Μητέρα του.
Βοήθησέ μας ακόμα μια φορά.
Φανέρωσέ μας την παντοδύναμη απλότητά Σου,
ικετεύοντας τον Υιό Σου Ιησού και Πανάγιο Λυτρωτή μας:
Να δώσει υγεία, σωτηρία και ειρήνη σ’ όλο το λαό σου.
Παναγία της Υγείας,
αφιερώνουμε στην Αμίαντη Καρδία σου
την Πόλη της Βενετίας και όλη την περιοχή μας
Αμήν.

ΣΧΟΛΙΟ της kantam.gr:
Όμορφο παράδειγμα για μίμηση
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Ποιμαντική επιστολή Ιεραρχίας

                  ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αρ. Πρωτ.: 5606/2024      Σύρος, 23 Φεβρουαρίου 2024 Προς τους πιστούς της Καθολικής Εκκλησίας στην Ελλάδα Αδελφοί μας και

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Φεβρουαρίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου