Μια φροντίδα που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

Μια φροντίδα που χρειάζεται τη βοήθεια όλων μας

Χθες Παρασκευή 8 Ιουνίου ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Άγιος Φραγκίσκος» στη περιοχή Πεντόστρατο Μέσης της Τήνου.

Στη περίπου μια ώρα παρουσίας του στο χώρο απόλαυσε παρέα με τους λιγοστούς ωφελούμενους τον πρωινό καφέ συζητώντας για θέματα της επικαιρότητας και είχε την ευκαιρία να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι για τις όμορφες στιγμές που περνούν οι ηλικιωμένοι/ες στο χώρο αυτό. Ταυτόχρονα η εργαζόμενη που ήταν παρούσα παρουσίασε το έργο της δομής αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Το κτίριο από την αρχή έναρξης λειτουργίας του ΚΗΦΗ και ως σήμερα είχε παραχωρηθεί δωρεάν στη Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση (αρχικά Εξωμβούργου και σήμερα) Δήμου Τήνου ως μια συνεισφορά της Καθολικής Αρχιεπισκοπής για τη φροντίδα της τρίτης ηλικίας. Τους τελευταίους μήνες υπήρξε πρόθεση το κτίριο που στο παρελθόν ήταν Φραγκισκανικό μοναστήρι να επαναλειτουργήσει ως χώρος διαμονής του νέου γυναικείου τάγματος που θα εγκατασταθεί στη Τήνο και χρειάζεται ένα κατάλληλο χώρο για να εγκατασταθεί.

Προκειμένου να μη τεθεί σε κίνδυνο η συνέχιση λειτουργίας του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων τόσο για τους ωφελούμενους όσο και για τους εργαζόμενους, η Καθολική Αρχιεπισκοπή τελικά θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου έως ότου άλλος κατάλληλος χώρος βρεθεί για τη στέγασή του ενώ μένει βέβαια να αναζητηθεί εναλλακτικός χώρος για τη φιλοξενία της μοναχικής κοινότητας των «Δούλων της Παναγίας».

Ο Σεβασμιότατος επιπλέον διαπίστωσε ότι είναι αναγκαίο και ευχήθηκε να καλυφθούν το συντομότερο δυνατό οι ελλείψεις που υπάρχουν σε ανθρώπινο δυναμικό και να διευθετηθεί η δυσκολία μετακίνησης ώστε να αυξηθεί η φροντίδα αλλά και ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν στο ΚΗΦΗ. Όπως μπορεί κανείς να διαπιστώσει είναι μία καλή φροντίδα προς τη τρίτη και τέταρτη ηλικία που χρειάζεται να ενισχυθεί και αξίζει να υποστηριχθεί από όλους !

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ 1 Απριλίου 2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

5η Κυριακή της Τεσσαρακοστής Α      

5η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ                (Α)                   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ                                  Πβ. Ψλ 43(42),1-2                     Κρίνε με, Κύριε, υπεράσπισε την υπόθεσή μου από ένα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου