Λίγη ώρα στο εργαστήρι του Αγίου Ιωσήφ στα Λουτρά.

(εργαστήρι ξυλουργείου κάτω από την άγια Τράπεζα)

Λίγη ώρα στο εργαστήρι του Αγίου Ιωσήφ στα Λουτρά.

Χθες 8 Ιουνίου 29018, το απόγευμα μέσα στους όμορφους κήπους της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών, στο μικρό Παρεκκλήσι του Αγίου Ιωσήφ, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιότατο π. Νικόλαο. Εκεί η Θεία Λειτουργία τελείται μία φορά το χρόνο  στις αρχές του μήνα Μαΐου.

Φέτος όλα ήταν έτοιμα για τη γιορτή και ο πρώτος υπεύθυνος για τον κήπο είχε ετοιμάσει τα πάντα για να τελεστεί εκεί η Θεία Λειτουργία την 1η Μαΐου 2018. Είχε περιποιηθεί τους χώρους όπως έκανε κάθε φορά  που προβλεπόταν να πανηγυρίσει ένα από τα παρεκκλήσια του κήπου.  

Ο άνθρωπος αυτός ήταν ερωτευμένος με αυτόν τον παράδεισο και κάθε φορά που μία εκδήλωση θρησκευτική γινόταν στους χώρους αυτού του πρώην Μοναστηριού, έκανε τα πάντα για να παρουσιάσει στους προσκυνητές ένα χώρο που θα καλούσε στην προσευχή, ένα χώρο  που ενώ από μόνος τους είναι ελκυστικός, εκείνος  με το δοκό μυαλό, τα δικά χαρίσματα και τις δικές του ικανότητες τον μετέτρεπε σ’ ένα όμορφο γήινο παράδεισο.

Όμως, την παραμονή του πιο όμορφου μήνα το έτους τον Μάιο, ο ίδιος αναχώρησε για τον αληθινό παράδεισο με ένα όχι μόνο απρόσμενο αλλά και τραγικό τρόπο. Μαζί με κάποιον άλλο συνάδελφό στο Δήμο στον τομέα της καθαριότητας έπεσαν θύματα των άψυχων μηχανημάτων.

Ο Γιάννης Κορίνθιος ήταν ένα από τα δύο θύματα του ατυχήματος που έγινε εκεί στην Ποταμιά της Τήνου.

Όμως όσοι τον αγαπούσαν και συνεχίζουν να τον αγαπούν  δεν τον ξέχασαν ούτε και θα τον ξεχάσουν. Γι’ αυτό και αρκετοί από αυτούς έφθασαν στο Παρεκκλησάκι  του Αγίου Ιωσήφ στα Λουτρά χθες για να συμμετάσχουν στη Θεία Λειτουργία που προσφέρθηκε στη μνήμη  του.

Πριν την έναρξη της Θειας Λειτουργίας, όλοι οι παρόντες προσκλήθηκαν από την αδ. Θηρεσία, που είχε αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία της Θείας Λειτουργίας, να προετοιμαστούν κατάλληλα  για να συμμετάσχουν σ’ αυτήν ενεργά.

Όπως είπε και ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του, ο Γιάννης φρόντιζε ένα επίγειο παράδεισο που ήταν μια  εικόνα του αληθινού παραδείσου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος μας απένειμε  στον αείμνηστο Γιάννη Κορίνθιο «τιμής ένεκεν» ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ για τις πολύτιμες και πολύμορφες  υπηρεσίες  που πρόσφερε, κατά την επίγεια ζωή του, στο ιστορικό αυτό συγκρότημα της πρώην Μονής και Σχολής Ουρσουλινών, που σήμερα είναι ιδιοκτησία της Καθολικής Αρχιεπισκοπής. Ταυτόχρονα όρισε τον γιο του Γεώργιο συνεχιστή του έργου του πατέρα του στον χώρο αυτό, που όσοι τον επισκέπτονται τον χαρακτηρίζουν «επίγειο παράδεισο».

Δυστυχώς  όμως από το 2012 μέχρις σήμερα έχει λείψει το έμπρακτο θάρρος σ’ εκείνους που έχουν την ευθύνη να υπογράψουν την απόφαση της χρηματικής κάλυψης  για την ανακαίνιση  του και την παράδοσή του και στις νέες γενεές.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση Πάπα Φραγκίσκου, 22 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023   Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού. Η

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου