ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ : Ο ΣΥΖΥΓΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ BELTRAME – QUATTROCCHI

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ: Ο ΣΥΖΥΓΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ BELTRAME – QUATTROCCHI

Η Υπηρεσία Ενημέρωσης της Αγίας Έδρας, την 14η Φεβρουαρίου, έκανε αφιέρωμα στη ζωή των πρώτων συζύγων που ανακηρύχθηκαν μαζί “ μακάριοι ” από την Καθολική Εκκλησία. Ήταν ο Luigi Beltrame-Quattrocchi και η Maria Corsili οι οποίοι τέλεσαν γάμο την 25-11-1905 στη Santa Maria Maggiore της Ρώμης. Απόκτησαν 4 παιδιά, μεταξύ 1906-1914, στο δε τελευταίο, που τελικά ονομάστηκε Errichetta, οι γιατροί, από τον 4ο μήνα εγκυμοσύνης, τούς είχαν συστήσει διακοπή κύησης. Οι γονείς είχαν αρνηθεί, εμπιστευόμενοι την τύχη του στο Θεό και τελικά γεννήθηκε υγιές.
Το ζευγάρι, πολύ δεμένο μεταξύ του και βαθύτατα θρησκευόμενο, παρακολουθούσε κάθε απόγευμα τη θεία λειτουργία και προσευχόταν στο σπίτι, μαζί με τα παιδιά του, απαγγέλλοντας το ροδάριο. Η σύζυγος συνέγραψε αρκετά βιβλία για την οικογένεια, ενώ και οι δύο, σε όλη τους τη ζωή, ιδιαίτερα στους 2 Παγκοσμίους Πολέμους διακρίθηκαν για τη συμπαράστασή τους σε τραυματίες και οικογένειες σε ανάγκη.
Ευτύχησαν να δουν τους γιους τους Filippo και Cesare να γίνονται ιερείς και την άλλη τους κόρη Stefania να ακολουθεί το μοναχισμό. Ο Luigi πέθανε από καρδιά το 1951 και η Maria, στα χέρια της Errichetta, το 1965.
Η φήμη της καλοσύνης τους, κατά τη διάρκεια της επίγειας ζωής τους οδήγησε στη μακαριωνυμία τους την 20-10-2001 από τον Πάπα Ιωάννη – Παύλο Β΄, παρουσία των 3 εν ζωή παιδιών τους, με τον Ποντίφικα να τους παρουσιάζει ως μοντέλο χριστιανικής οικογένειας.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από Vatican News

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου