ΜΑΛΙ ΕΚΚΛΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ

3

ΜΑΛΙ  ΕΚΚΛΗΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΓΙΑ ΗΡΕΜΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ

Το Μάλι είναι άλλη μια χώρα της Αφρικής όπου οι πολιτικές δυνάμεις δεν αποδεικνύονται άξιες του ρόλου τους : Διαδηλώσεις που κατάληξαν σε αρκετούς νεκρούς και κατεστραμμένα κτίρια είναι η σημερινή πραγματικότητα στη χώρα. Όμως οι θρησκευτικοί ηγέτες της είναι σταθερά προσηλωμένοι στην ειρηνική επίλυση των προβλημάτων και το κατέθεσαν δημόσια :
Ο Πρόεδρος του Ανώτατου Ισλαμικού Συμβουλίου Ousmane Cherit Madami Haidara αναφέρθηκε στην πολιτική και κοινωνική κατάσταση, τους νεκρούς και τραυματίες και τα κτίρια, δημόσια και ιδιωτικά, που έχουν καταστραφεί. Επισήμανε ότι μόνο ο αληθινός διάλογος οδηγεί σε λύσεις και αυτός, για να υπάρξει, πρέπει να αφεθούν καταρχήν ελεύθεροι οι ηγέτες της αντιπολίτευσης που έχουν συλληφθεί
Ο καρδινάλιος Jean Zerbo, αρχιεπίσκοπος του Bamak, ανέφερε ότι η χώρα δεν αξίζει αυτό που περνά, Εξέφρασε τον πόνο του για τα θύματα και ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία και να γίνει διάλογος για όλα τα ζητήματα.
Ο Πρόεδρος των Ενώσεων Εκκλησιών και Αποστολών προτεσταντών και ευαγγελικών, αιδεσιμότατος Nouhou Ag Infar Youttara ¨έκανε έκκληση για ηρεμία ζήτησε να προσευχηθούν όλοι και για τα θύματα και για τους τραυματίες και είπε ότι μόνο με το διάλογο μπορεί να ξεπερασθεί η κρίση της χώρας.

Πληροφορίες / φωτογραφία καρδινάλιου από il Sismografo

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 26 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου