Με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, η Τοπική Εκκλησία της Σύρου γιόρτασε τα 25 χρόνια ιεροσύνης δύο ποιμένων της

4

Με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, η Τοπική Εκκλησία της Σύρου γιόρτασε τα 25 χρόνια ιεροσύνης δύο ποιμένων της

Στο Θεομητορικό Προσκύνημα της Παναγίας της Φανερωμένης, εκεί όπου πριν από 25 ακριβώς χρόνια έλαβε χώρα η χειροτονία τριών νέων ιερέων, του π.Ιωάννη Ασημάκη, του π.Ιωσήφ Πρίντεζη και του π.Πέτρου Στεφάνου, η τοπική μας Εκκλησία, με χαρά και εύλογη ευαρέσκεια προς τον Κύριο, εόρτασε την επέτειο της ιεροσύνης του Σεβασμιότατου Επισκόπου μας Πέτρου και του εφημερίου των Ενοριών Αγίου Γεωργίου και Αγίου Σεβαστιανού π.Ιωσήφ.
Ο π. Ιωάννης Ασημάκης διακονεί σήμερα την εκκλησία του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης.
Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του προσκυνήματος, προΐστατο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Σεβασμιότατος Σεβαστιανός Ροσσολάτος και μαζί του συλλειτούργησαν ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου Σεβασμιότατος Νικόλαος Πρίντεζης, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπος Σύρου π.Πέτρος Στεφάνου, οι ιερείς της Σύρου και οι Ιερομόναχοι Πατέρες Καπουκίνοι. Παρόντες ήταν επίσης ο π.Ανδρέας Βουτσίνος και ο π. Ιωάννης Πάτσης του ιερού κλήρου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς και οι Ιερομόναχοι Ιησουίτες π. Γαβριήλ Μαραγκός και π. Σεβαστιανός Φρέρης.
Κατά τη Θεία Ευχαριστία, κλήρος και πιστοί ευχαρίστησαν τον Κύριο για το μεγάλο δώρο της Ιεροσύνης των τριών ιερέων που χάρισε στην τοπική εκκλησία της Σύρου πριν 25 χρόνια, καλώντας τους να εργαστούν στον αμπελώνα Του και για ό, τι καλό έκαναν στο όνομά Του μέσα από την ποιμαντική τους υπηρεσία. Προσευχήθηκαν όμως και ικέτευσαν για το δώρο νέων ιερατικών και μοναχικών κλήσεων, που τόσο έχουν ανάγκη οι τοπικές μας εκκλησίες.
Στο κήρυγμά του αμέσως μετά το Ευαγγέλιο, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, απευθυνόμενος στους πιστούς , και εκείνος τόνισε την ανάγκη για νέες ιερατικές και μοναχικές κλήσεις, που είναι όπως είπε η ευεργετική βροχή στο χωράφι της εκκλησίας.
Αμέσως μετά το Ευαγγέλιο ακολούθησε η ομιλία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, π.Σεβαστιανού. την οποία μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
Λίγο πριν τη λήξη της τελετής, οι εορτάζοντες ποιμένες δέχτηκαν το χαιρετισμό και τις ευχές για την 25ετηρίδα Ιεροσύνης τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου-Τήνου και παντός Αιγαίου Σεβασμιότατος Νικόλαος Πρίντεζης, με τον ιδιαίτερα θερμό λόγο του, ανατρέχοντας στη σελίδα του ημερολογίου του της 15ης Ιουλίου 1995, ανέγνωσε τον χαιρετισμό που είχε απευθύνει και τότε, κατά την Χειροτονία των νέων ιερέων. Επικαλούμενος την μεσιτεία της Παναγίας της Φανερωμένης και της Παναγίας της Ελπίδος επάνω στον Σεβασμιότατο Πέτρο και τον π.Ιωσήφ Πρίντεζη, τους ευχήθηκε να συνεχίσουν το έργο τους επί πολλά έτη.
Τον χαιρετισμό του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.Δωρόθεου Β’, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί, μετέφερε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, π. Φλαβιανός Αλμπέσκου, ο οποίος ένθερμα ευχήθηκε και ο ίδιος στους εορτάζοντες ποιμένες.
Ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ.Νίκος Λειβαδάρας, μιλώντας από καρδιάς και με ιδιαίτερα θερμά λόγια, θύμισε την πορεία των δύο ιερέων και την προσφορά τους στην τοπική μας Εκκλησία και ευχήθηκε, εκπροσωπώντας όλο το συριανό λαό.
Τέλος, ο κ. Γιώργος Σιγάλας, μέλος του Ενοριακού Συμβουλίου του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου, εκ μέρους των ενοριτών των δύο ενοριών της Άνω Σύρου, του Αγίου Γεωργίου και του Αγίου Σεβαστιανού, καθώς και ο κ. Ισίδωρος Σαλάχας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Καθολικών Σύρου, απηύθυναν ευχές και ευχαριστίες.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας Σεβασμιότατος Ιωάννης Σπιτέρης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, έστειλε το χαιρετισμό του μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook: «Λυπάμαι που οι υγειονομικές συνθήκες δεν μου επιτρέπουν να βρίσκομαι δίπλα σας και να λειτουργήσω μαζί σου. Η προσευχή όμως και η σκέψη μου θα είναι σίγουρα εκεί, καθώς και η ευχή όπως η Αειπάρθενος η Παναγία η Φανερωμένη, οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος και ο Άγιος Γεώργιος να σε κρατούν πάντα γερό και δυνατό για να συνεχίζεις για πολλά ακόμα χρόνια τη διακονία σου, κατευθύνοντας τους πιστούς σε «έργα τελειότητας, ώστε και το ποίμνιο να συμβαδίζει με τον ποιμένα και ο ποιμένας να είναι πάντοτε στην υπηρεσία του ποιμνίου».
Στην τελετή, επίσης, παραβρέθηκαν η βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ κυρία Κατερίνα Μονογιού, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λεονταρίτης, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου Ερμούπολης κυρία Αλίκη Λεονταρίτη, ο πρόεδρος δημοτικής κοινότητας ΄Ανω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίος , καθώς και εκπρόσωποι τοπικών θεσμών.
Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως το πλήθος των πιστών που συμμετείχε στην όμορφη τελετή, τήρησε «ευλαβικά» τα προληπτικά υγειονομικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, υπακούοντας στις οδηγίες των υπεύθυνων της διοργάνωσης.

6

Μετά το πέρας της τελετής, ο Σεβασμιότατος Επίσκοπός μας π.Πέτρος και ο π.Ιωσήφ Πρίντεζης δέχτηκαν τις ευχές των επισήμων και των πιστών, άνευ χειραψίας, προσφέροντάς τους ένα γλυκό και ένα αναμνηστικό εικονάκι της 25ης επετείου της χειροτονίας τους.
Μαζί με τους όλους τους παριστάμενους που αναφώνησαν ΑΞΙΟΙ, επαναλαμβάνουμε και εμείς ΑΞΙΟΙ, και ο Κύριος να τους ευλογεί, να τους προστατεύει και με τη μεσιτεία της Ουράνιας Μητέρας μας της Παναγίας, να αξιωθούν να γιορτάσουν και το χρυσό Ιωβηλαίο τους στα 50 χρόνια!

Σύρος 16/7/2020
Σπεράντζα Δουράτσου

[module-882]

Μπορείτε στα συνημμένα pdf αρχεία να διαβάσετε τους χαιρετισμούς

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου