Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: ενόψει της κατασκευής 17 χώρων χριστιανικής λατρείας
19 μη μουσουλμανικοί χώροι λατρείας για κοινότητες που κατοικούν στο Αμπού Ντάμπι υπάρχουν πάνω από 33 χρόνια, για τους οποίους διεξάγονται διαδικασίες έγκρισης, σύμφωνα με τις διατάξεις του Εμιράτου. Αυτό αποκάλυψε ο Σουλτάνος Al zaheri, εκτελεστικός διευθυντής του Τμήματος κοινοτικής ανάπτυξης στο Αμπού Ντάμπι, σε συνέντευξη που διοργανώθηκε από το ίδιο το τμήμα τις τελευταίες ημέρες.
Μεταξύ των 19 χώρων λατρείας υπό εξουσιοδότηση, 17 θα είναι εκκλησίες και παρεκκλήσια στη διάθεση των τοπικών χριστιανικών κοινοτήτων, ενώ ένας ναός θα διατεθεί στην ινδουιστική κοινότητα και ένας άλλος στους Σιχ. Σύμφωνα με τις επιθυμίες του αείμνηστου Σεΐχη Zayed Bun Sultan Al Nahian, γνωστού για την ευαισθησία του στο θέμα της διαθρησκειακής συνύπαρξης, διοργανώθηκαν διάφορες συναντήσεις με τον κλήρο και τους εκπροσώπους των διαφορετικών θρησκευτικών κοινοτήτων για να καθορίσουν τα μέτρα και τις διαδικασίες που είναι καταλληλότερα προκειμένου να εγγυηθούν τη χορήγηση αδειών για την κατασκευή των χώρων λατρείας όπου θα ασκήσουν τα δικά τους θρησκευτικά τελετουργικά και τις λειτουργίες. Ο Alzaheriπρόσθεσε ότι το τμήμα εργάζεται προκειμένου να καθορίσει τα νομικά πρωτόκολλα που θα ρυθμίζουν τη θέσπιση και την οργάνωση όλων των χώρων λατρείας στο Εμιράτο του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με τα πρότυπα που έχει υιοθετήσει το τμήμα και όπως ορίζεται από το νομικό εθνικό σύστημα που είναι εμπνευσμένο από τον Ισλαμικό Νόμο.
Σημάδι αρμονικής συνύπαρξης των θρησκευτικών κοινοτήτων στα Αραβικά Εμιράτα
Το ανακοινωθέν από τον Σουλτάνο Alzaheriέρχεται μετά την επανέναρξη του χριστιανικού αρχαιολογικού χώρου του νησιού Sir Bani Yas, ως περαιτέρω έκφραση της επιθυμίας να προωθηθεί η αρμονική συνύπαρξη των θρησκευτικών κοινοτήτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στο Αμπού Ντάμπι, στις 4 του περασμένου Φεβρουαρίου, ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Σεΐχης Ahmad al Tayyeb, Μεγάλος Ιμάμης του al Azhar, υπέγραψαν τη διακήρυξη ανθρώπινης αδελφοσύνης για την παγκόσμια ειρήνη και την κοινή συνύπαρξη. (P. R. – Πρακτορείο Fides)