Η Βιβλιοθήκη του Δάντη

Η Βιβλιοθήκη του Δάντη

Αναπαράγεται από ειδικούς τεχνίτες και εκτίθεται στη Ρώμη, η συλλογή των πιο έγκριτων εκδόσεων των χειρογράφων της Divina Commedia. Σκοπός του εκδοτικού οίκου Imago: η δημιουργία μιας Βιβλιοθήκης του Δάντη μέχρι το 2020.

Με την ευκαιρία των 750 χρόνων από τη γέννηση του Δάντη Αλιγκέρι, Ο εκδοτικός οίκος Imago ξεκίνησε το 2015, ένα φιλόδοξο έργο. Να αναπαράγει κάθε χρόνο σε τηλεομοιοτυπικές εκδόσεις τα πιο διακεκριμένα χειρόγραφα της Θείας Κωμωδίας. Η εκδοτική περιπέτεια θα τελειώσει το 2021, έτος κατά το οποίο θα λάβει χώρα η 700η επέτειος από τον θάνατο του μεγάλου ποιητή.

Η παρουσίαση του συνολικού έργου

Οι αυθεντικοί κώδικες του Δάντη που είναι σήμερα διαθέσιμοι, είναι πέντε και έχουν προσδιορισθεί μεταξύ των μεγαλύτερων θησαυρών των πιο διάσημων βιβλιοθηκών στον κόσμο. Για να δείξει τα αποτελέσματα που έχουν ήδη επιτευχθεί κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών έντονης εργασίας και να εμπλέξει εμπειρογνώμονες και παθιασμένους αναγνώστες της Θείας Κωμωδίας, η Imagoαποφάσισε να παρουσιάσει τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου το έργο της Βιβλιοθήκης του Δάντη στην Οργάνωση Dante Alighieri της Ρώμης. Παραθέτουμε φωτογραφίες μερικών λεπτομερειών από αναπαραγωγές που πραγματοποιήθηκαν συνδυάζοντας την τεχνολογία και την δεξιοτεχνία.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

7η Κυριακή του Πάσχα (B)

7η    ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (Β)               ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.27(26),7-9                     ΕΙΣΑΚΟΥΣΕ, Κύριε, τη φωνή μου, με την οποία κραυγάζω. Για Σένα είπε η καρδία

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου