Η Παναγία μας υπενθυμίζει ότι καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον Θεό

Η Παναγία μας υπενθυμίζει ότι καλούμαστε να υπηρετήσουμε τον Θεό

Ο Πάπας Φραγκίσκος, αφού μετά το Angelus, υπενθύμισε την τραγωδία που συνέβη στη Γένοβα, ζήτησε να προσευχηθούμε στην «Παναγία, ώστε με τη μητρική μεσολάβησή της, να μας βοηθήσει να βιώνουμε την καθημερινή μας πορεία με την πραγματική ελπίδα να μπορέσουμε να την ενώσουμε με εκείνη όλων των Αγίων και των αγαπημένων μας στον Παράδεισο».

Κατά το Angelus, στην σημερινή επίσημη εορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο Πάπας Φραγκίσκος υπενθυμίζει ότι η ύπαρξη της Παναγίας είναι προφανώς παρόμοια με εκείνη πολλών γυναικών της εποχής της. Αλλά η Θεοτόκος – υπογραμμίζει ο Ποντίφικας – έχει επιτελέσει κάθε πράξη της «σε πλήρη ενότητα με τον Ιησού» και στο Γολγοθά αυτή η ένωση φτάνει στην αποκορύφωσή της. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Θεός της χορήγησε την πλήρη συμμετοχή και στην ανάσταση του Ιησού». «Το σώμα της Αειπαρθένου Μαρίας Μητέρα – προσθέτει – προστατεύθηκε από την διαφθορά όπως εκείνο του Υιού».

Ανάσταση της σάρκας

«Η Εκκλησία – δηλώνει στη συνέχεια ο Πάπας – σήμερα μας προσκαλεί να σκεφτούμε αυτό το μυστήριο, αυτό που μας δείχνει ότι ο Θεός επιθυμεί να σώσει ολόκληρο τον άνθρωπο, ψυχή και σώμα». «Η ανάσταση της σάρκας αποτελεί το πραγματικό στοιχείο της χριστιανικής αποκάλυψης, τον ακρογωνιαίο λίθο της πίστης μας». «η θαυμαστή πραγματικότητα της Ανάληψης της Παναγίας – παρατηρεί ο Φραγκίσκος – δηλώνει και επιβεβαιώνει την ενότητα με τον άνθρωπο και μας υπενθυμίζει ότι καλούμαστε να υπηρετούμε και να δοξάζουμε τον Θεό με όλη μας την ύπαρξη, ψυχή και σώμα».

«Ένας σπουδαίος πατέρας της Εκκλησίας, ο Άγιος Ειρηναίος, μας λέει ότι «η δόξα του Θεού είναι ο ζωντανός άνθρωπος και η ζωή του ανθρώπου συνίσταται στο όραμα του Θεού» (Κατά των αιρέσεων, IV, 20,7). Εάν έχουμε ζήσει με αυτόν τον τρόπο, χαρούμενοι που υπηρετούμε τον Θεό, το οποίο εκφράζεται με την γενναιόδωρη υπηρεσία προς τους αδελφούς μας, η επιθυμία μας, κατά την ημέρα της ανάστασης, θα είναι παρόμοια με εκείνη της ουράνιας Μητέρας μας. Τότε θα συνειδητοποιήσουμε πλήρως, την προτροπή του Αποστόλου Παύλου: Δοξάστε τον Θεό μέσα από το σώμα σας! (1 Κορ 6,20), και θα τον δοξάζουμε για πάντα στον ουρανό».

Εναποθέτουμε στην Παναγία την Παρηγορήτρια όλες τις στεναχώριες μας

Στο τέλος, μετά το Angelus, ο Πάπας υπενθύμισε την τραγωδία που συνέβη χθες στη Γένοβα και εμπιστεύτηκε στην Παναγία την Παρηγορήτρια τις στεναχώριες «τις αγωνίες και τα βάσανα εκείνων που σε τόσα πολλά μέρη του κόσμου, υποφέρουν σωματικά και πνευματικά. Απευθυνθείτε στην ουράνια Μητέρα μας για παρηγοριά, θάρρος και γαλήνη».

Μετάφραση: ρφ

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Angelus, 26 Μαρτίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 26 Μαρτίου 2023     Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα! Σήμερα, Πέμπτη Κυριακή της Τεσσαρακοστής, το Ευαγγέλιο

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ  ΤΗΣ 4ης  ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΤΕΣΣΡΑΚΟΣΤΗΣ 27 Μαρτίου  2023    Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου