Ας εισέλθει η Παναγία τον οίκο της καρδιάς μας

Ας εισέλθει η Παναγία τον οίκο της καρδιάς μας

Η συνάντηση της Παναγίας με την Αγία Ελισάβετ  παρουσιάζει δύο διαφορετικές ιστορίες. Από τη μια μεριά είναι η Παναγία: « η νεαρή σε ηλικία που αναστατώθηκε  από την πρόταση του Θεού  και το δικό της «ναι». Από την άλλη μεριά  είναι η Ελισάβετ: “ο Κύριος κοίταξε τη πίστη της και  στα γηρατειά της , της χάρισε  τη χαρά ενός παιδιού, πέραν από κάθε ανθρώπινη προσδοκία ”.

Είναι δύο  διαφορετικές ιστορίες  αλλά  “εκδηλώνουν και οι δύο την αγάπη προς το Θεό και την πίστη προς Αυτόν  και  μοιάζουν πολύ μεταξύ τους”. Σ’ αυτή  τη σημαντική συνάντηση  αναφέρθηκε στην ομιλία του,κατά την εορτή της κοίμησης και μετάστασης της Παναγίας, στο Θεομητορικό Προσκύνημα  του Αγίου Οίκου,  ο Σεβασμιότατος Fabio Dal Cin, Αρχιεπίσκοπος του di Loreto.

Να σκεφθούμε την καθημερινότητά μας.

Η συνάντηση  μεταξύ της Παναγίας και της Ελισάβετ  μας προσκαλεί να σκεφθούμε και πάλι  την καθημερινότητα μας. Είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε τα παιδιά  ως ευλογία του Θεού; Πόσο είμαστε ικανοί να ακούσομε  τις ανάγκες όποιων ζουν μαζί μας; Ποιό κλίμα ανανεώνεται μέσα στις ενοριακές μας κοινότητες.

Η Παναγία μας συνοδεύει

Σήμερα τελούμε  το σκοπό του επίγειου ταξιδιού της Παναγίας: που ολοκληρώθηκε στο τέλος της επίγειας ζωής της, μεταστάθηκε  στη ουράνια δόξα με το σώμα και την ψυχή της. Είναι η πρώτη χριστιανή  που αναστήθηκε με τον Χριστό”. “ Η  Παναγία στέκεται ενώπιον μας, όπως μία Μητέρα που μας διδάσκει και μας συνοδεύει   στο σωστό δρόμο που οδηγεί   στον ουρανό,  το δρόμο που η ίδια ακολούθησε  μαζί με το Χριστό: το δρόμο που μας υποδεικνύει ο ίδιος ο Θεός”.

Ας  εισέλθει η Παναγία στην καρδιά μας

“Πιστεύουμε στη χάρη που μπορεί να μας κάνει ο Θεός να μας βοηθήσει να κατοικήσει  η Παναγία  στις καρδιές μας , στα σπίτια μας , στις ενοριακές μας κοινότητες  στην ίδια την κοινωνία  και να μας δώσει αυτό το μεγάλο δώρο, αυτή τη μοναδική χάρη  την οποία πάντοτε πρέπει να ζητούμε  πριν από όλες τις άλλες χάρες  που υπάρχουν στις καρδιές μας;  Αυτή  η χάρη  είναι ο ίδιος ο Χριστός, μοναδικός  και απαραίτητος  σωτήρας όλων μας”.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά

Επίσκεψη Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου στο Θρησκευτικό & Λαογραφικό Μουσείο Πατέρων Ιησουιτών στα Λουτρά Την τιμητική του είχε το Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου που επισκέφθηκε, την Τετάρτη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου