Η Κάριτας Ελβετίας χρηματοδοτεί προγράμματα στη Συρία

Η Κάριτας Ελβετίας χρηματοδοτεί προγράμματα στη Συρία

Η_ΚΑΡΙΤΑΣ_ΕΛΒΕΤΙΑΣ_ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_ΣΤΗ_ΣΥΡΙΑ.jpg

Την 15-3-2021 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία. Όλα αυτά τα χρόνια η Κάριτας Ελβετίας έχει χρηματοδοτήσει προγράμματα για να βοηθήσει τους κατοίκους της πολύπαθης χώρας ύψους 76 εκατομμυρίων (68,5 εκατ. ευρώ)
Τουλάχιστον 670.000 Σύριοι έχουν ευεργετηθεί.
Επίσης, χιλιάδες Σύριοι έχουν βοηθηθεί ως πρόσφυγες σε προγράμματα της ίδιας Κάριτας, σε γειτονικές χώρες που έχουν καταφύγει (Ιορδανία, Λίβανος). Όμως οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγαλύτερες.
Όπως πληροφορεί η ίδια Κάριτας, το 1/4 των κατοίκων της Συρίας έχει εγκαταλείψει τη χώρα ενώ εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες στη ίδια τους τη χώρα, μετακινούμενοι λόγω των συγκρούσεων. Περίπου 11.000.000 κάτοικοι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας για την καθημερινή επιβίωση, σε μια χώρα που το 80% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 50% είναι άνεργο.
Η Ελβετική οργάνωση στηρίζει προγράμματα ενσωμάτωσης προσφύγων και στην Ευρώπη, όπου έχουν φθάσει 1.000.000 πρόσφυγες. Επίσης, πιέζει την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Ελβετίας να δώσει άσυλο σε 8.500 Σύριους πρόσφυγες, στους οποίους έχει δοθεί δυνατότητα “προσωρινής” διαμονής“.
Η αβεβαιότητα παραμονής δίνει λιγότερες προοπτικές στους ανθρώπους αυτούς να βρουν στέγη και εργασία και να ενσωματωθούν στην Ελβετική κοινωνία. Επίσης πρέπει να δοθούν “ανθρωπιστικές βίζες” για επανένωση οικογενειών προσφύγων, όπου αυτό είναι δυνατό”, τονίζεται σε δημόσια έκκληση προς την Ελβετική Κυβέρνηση.

Υ.Γ. Υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Κάριτας Ελβετίας είναι η κα Ελισσάβετ Καραγιάννη, προφανώς ελληνικής καταγωγής.

Πληροφορίες από VaticanNews – Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της οργάνωσης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Μνημόσυνο π. Εμμανουήλ Ρεμούνδου

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 στον Καθολικό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Νάξου θα τελεστεί 40ήμερο μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του π.

Angelus, 10 Δεκεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ Πλατεία Αγίου Πέτρου Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023   Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, καλημέρα!  Αυτή τη Β’ Κυριακή της Παρουσίας, το Ευαγγέλιο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου