Η Κάριτας Ελβετίας χρηματοδοτεί προγράμματα στη Συρία

Η Κάριτας Ελβετίας χρηματοδοτεί προγράμματα στη Συρία

Η_ΚΑΡΙΤΑΣ_ΕΛΒΕΤΙΑΣ_ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ_ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ_ΣΤΗ_ΣΥΡΙΑ.jpg

Την 15-3-2021 συμπληρώθηκαν 10 χρόνια από την έναρξη των συγκρούσεων στη Συρία. Όλα αυτά τα χρόνια η Κάριτας Ελβετίας έχει χρηματοδοτήσει προγράμματα για να βοηθήσει τους κατοίκους της πολύπαθης χώρας ύψους 76 εκατομμυρίων (68,5 εκατ. ευρώ)
Τουλάχιστον 670.000 Σύριοι έχουν ευεργετηθεί.
Επίσης, χιλιάδες Σύριοι έχουν βοηθηθεί ως πρόσφυγες σε προγράμματα της ίδιας Κάριτας, σε γειτονικές χώρες που έχουν καταφύγει (Ιορδανία, Λίβανος). Όμως οι ανάγκες παραμένουν πολύ μεγαλύτερες.
Όπως πληροφορεί η ίδια Κάριτας, το 1/4 των κατοίκων της Συρίας έχει εγκαταλείψει τη χώρα ενώ εκατομμύρια είναι οι πρόσφυγες στη ίδια τους τη χώρα, μετακινούμενοι λόγω των συγκρούσεων. Περίπου 11.000.000 κάτοικοι έχουν ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας για την καθημερινή επιβίωση, σε μια χώρα που το 80% ζει κάτω από το όριο της φτώχειας και το 50% είναι άνεργο.
Η Ελβετική οργάνωση στηρίζει προγράμματα ενσωμάτωσης προσφύγων και στην Ευρώπη, όπου έχουν φθάσει 1.000.000 πρόσφυγες. Επίσης, πιέζει την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση της Ελβετίας να δώσει άσυλο σε 8.500 Σύριους πρόσφυγες, στους οποίους έχει δοθεί δυνατότητα “προσωρινής” διαμονής“.
Η αβεβαιότητα παραμονής δίνει λιγότερες προοπτικές στους ανθρώπους αυτούς να βρουν στέγη και εργασία και να ενσωματωθούν στην Ελβετική κοινωνία. Επίσης πρέπει να δοθούν “ανθρωπιστικές βίζες” για επανένωση οικογενειών προσφύγων, όπου αυτό είναι δυνατό”, τονίζεται σε δημόσια έκκληση προς την Ελβετική Κυβέρνηση.

Υ.Γ. Υπεύθυνη επικοινωνίας και μάρκετινγκ της Κάριτας Ελβετίας είναι η κα Ελισσάβετ Καραγιάννη, προφανώς ελληνικής καταγωγής.

Πληροφορίες από VaticanNews – Φωτογραφία από την ιστοσελίδα της οργάνωσης

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 25ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 24 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

24 Σεπτεμβρίου μνήμη της Παναγίας της Φανερωμένης

  Στις αρχές του 13ου αιώνα, οι Μωαμεθανοί καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας. Χιλιάδες χριστιανοί συλλαμβάνονται αιχμάλωτοι ή μεταφέρονται στην Αφρική, όπου πωλούνται ως

26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’

  26η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ’   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Δαν 3, 31. 29. 30. 43. 42) Όσα έκανες σ’ εμάς, Κύριε, τα έκανες

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου