Ακυρώνεται το ετήσιο Προσκύνημα στη Φάτιμα

Ακυρώνεται το ετήσιο Προσκύνημα στη Φάτιμα

ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ_ΤΟ_ΕΤΗΣΙΟ_ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ_ΣΤΗ_ΦΑΤΙΜΑ.jpg

Ο Επίσκοπος στη Φάτιμα, Σεβασμιότατος Καρδινάλιος Αντώνιος dos Santos Marto, ανακοίνωσε πως φέτος το προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί εικονικά (virtually) λόγω των υφιστάμενων περιορισμών που ισχύουν στην Πορτογαλία εξαιτίας της πανδημίας.
Ο Ιεράρχης, μέσω ποιμαντικής του επιστολής, ενθάρρυνε τους ευλαβείς πιστούς της Παναγίας να προβούν σε ένα πνευματικό προσκύνημα, εξηγώντας πως η Επισκοπή δεν θα πραγματοποιήσει το προσκύνημα παρουσία πιστών, καθώς υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί το «κοινό καλό της υγείας των ανθρώπων».
Ζήτησε στους πιστούς να προβούν σε μια γενναιόδωρη δέσμευση κάνοντας «αυτό το έκτακτο πνευματικό προσκύνημα στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας της Φατιμά».
Τους διαβεβαίωσε πως θα προσευχηθεί μόνος στα πόδια της Θεοτόκου για το τέλος της μάστιγας της πανδημίας, εμπιστευόμενος όλους στην προστασία της Αειπαρθένου Μαρίας.
Το πνευματικό προσκύνημα λαμβάνει χώρα από τις 14 και 21 Μαρτίου 2021.
Σημειώνεται πως το Θεομητορικό Προσκύνημα της Φάτιμα το 2017 είχαν επισκεφθεί 9,4 εκατομμύρια προσκυνητές οι οποίοι συμμετείχαν σε 14.326 Ιερές Ακολουθίες.

(πηγή:catholicnewsagency.org)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου