Προσευχή στο Πανάχραντο Μυστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο

Προσευχή στο Πανάχραντο Μυστήριο στο Ηνωμένο Βασίλειο

ηνωμενο_φή.JPG

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την εθνική ημέρα προβληματισμού για τον Covid-19, στις 23 Μαρτίου.
Με την ευκαιρία αυτή, η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων της Αγγλίας και της Ουαλίας προσκαλεί τους πιστούς σε μια ειδική προσευχή, στις ανοιχτές Εκκλησίες, ώστε να τελειώσει αυτή η πανδημία και το δώρο του Αγίου Πνεύματος «να φέρει στον καθένα μια νέα και καλύτερη ζωή».
Οι Ιεράρχες προτρέπουν τους πιστούς να προσευχηθούν με δύναμη ψυχής μπροστά στο Αγιότατο Μυστήριο:
«Για όλους εκείνους που ζουν με πίστη στον Θεό, ο προβληματισμός και η προσευχή πάντοτε συμβαδίζουν.
Η προσευχή συμπληρώνει τον προβληματισμό» και «ανοίγει τη ζωή μας στον πραγματικό της ορίζοντα.
Χωρίς προσευχή, ο κόσμος είναι περιορισμένος και εμείς πιο εύκολα συγκλονιζόμαστε από τη βοή και την τραγωδία του», εξήγησαν.
Η επιθυμία, επομένως, των Επισκόπων είναι, ότι εκείνη την ημέρα οι Ιεροί Ναοί θα είναι ανοιχτοί, ώστε όλοι να μπορούν να εισέλθουν «να προβληματιστούν και να προσευχηθούν στην παρουσία του Παναχράντου Μυστηρίου».
Ζητούν επίσης από τους πιστούς «να προσκαλέσουν έναν φίλο, έναν γείτονα ή έναν συνάδελφο, να έρθει στην εκκλησία» μαζί τους, να προβληματιστούν από κοινού για όλους εκείνους που έχουν πεθάνει, για όλους εκείνους που έχουν υποφέρει τον τελευταίο χρόνο, για όλους εκείνους που έχουν επιδείξει «γενναιοδωρία, εφευρετικότητα, αυταπάρνηση και αποφασιστικότητα» σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο, και να σκεφτούν τα διδάγματα που πρέπει να αντληθούν προκειμένου να χτιστεί μια καλύτερη κοινωνία, «πιο συμπονετική, λιγότερο χαρακτηρισμένη από ανισότητες, πιο ευαίσθητη στις ανάγκες και τις στερήσεις».

(πηγή:vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 1 Οκτωβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου