Το πρώτο θύμα του «fake news» ήταν ο Αδάμ και η Εύα

Το πρώτο θύμα του «fake news» ήταν ο Αδάμ και η Εύα

Πάπας Φραγκίσκος: Σε fake news που δημιούργησε το «φίδι» οφείλεται το προπατορικό αμάρτημα του Αδάμ και της Εύας, σύμφωνα τουλάχιστον με την ανάλυση που έκανε ο πάπας Φραγκίσκος.

Ο Πάπας καταλόγισε στο φίδι ότι αρχικά χρησιμοποίησε «ψευδείς ειδήσεις» που στηρίχθηκαν σε ανύπαρκτα ή παραμορφωμένα γεγονότα, που σκοπό είχαν να εξαπατήσουν και να χειραγωγήσουν».

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κυκλοφόρησε το μήνυμα ως μέρος των προσπαθειών για μάχη κατά των ψευδών ειδήσεων και για να ανακαλύψουμε εκ νέου «την αξιοπρέπεια της δημοσιογραφίας και την προσωπική ευθύνη των δημοσιογράφων να επικοινωνούν την αλήθεια».

Σε αυτό το πλαίσιο προειδοποίησε ενάντια στους κινδύνους διάδοσης των ψευδών ειδήσεων.

Διαβάστε εδώ:  Πάπας Φραγκίσκος:Υπέρ της μάχης εναντίον του «ιού» της «διαφθοράς» στην Λατινική Αμερική

«Η παραπληροφόρηση κινδυνεύει να μετατρέψει τους ανθρώπους σε απρόθυμους συνεργούς στην εξάπλωση προκατειλημμένων και αβάσιμων ιδεών», σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι ψευδείς ειδήσεις αποτελούν σημάδι μισαλλοδοξίας και υπερευαισθησίας, που οδηγούν στη διάδοση του μίσους και της αλαζονείας.

Στο μήνυμά του, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο το φίδι κατάφερε την Εύα να φάει το φρούτο από το απαγορευμένο δένδρο και να το δώσει στον Αδάμ. «Αυτή ήταν μία στρατηγική στην αρχή της ανθρωπότητας, που δημιούργησε την πρώτη ψευδή είδηση», επισήμανε.

Από: tribune.gr

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου