Επιθυμώ να επισκεφθώ το Νότιο Σουδάν το ερχόμενο έτος

Επιθυμώ να επισκεφθώ το Νότιο Σουδάν το ερχόμενο έτος

Στο τέλος της προσευχής  της Θεομητορικής προσευχής χθες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το Νότιο Σουδάν το επόμενο έτος. Ήδη κατά την ακρόαση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Νότου Σουδάν, Salva Kiir, ο Πάπας είχε επιβεβαιώσει τη θέλησή του.

Η «σκέψη για την επίσκεψη του Νοτίου  Σουδάν» έρχεται ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα έχει πληγεί από μαζικές πλημμύρες, μετά από τις οποίες περίπου 490.000 παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προσθέτει στην επισφαλή πολιτική κατάσταση που βλέπει τη διαπραγμάτευση μεταξύ του προέδρου Salva Kiir και του πρώην ηγέτη των ανταρτών Riek Machar εξακολουθεί να καθυστερεί να διαμορφώσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αίτηση για συμφιλίωση στο Νότιο Σουδάν

Από αυτή την άποψη, ο Πάπας υπενθύμισε την πνευματική υποχώρηση για τις αρχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό τον περασμένο Απρίλιο, και ανανέωσε την πρόσκλησή του προς όλους τους παράγοντες της εθνικής πολιτικής διαδικασίας "να αναζητήσουν αυτό που ενώνει και να ξεπεράσει αυτό που τους χωρίζει, σε ένα πνεύμα αληθινής αδελφότητας », καλώντας όλους τους να προσευχηθούν για το Νότιο Σουδάν:

Οι λαοί του Νοτίου Σουδάν έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και περιμένουν με μεγάλη ελπίδα ένα καλύτερο μέλλον, ειδικά το οριστικό τέλος των συγκρούσεων και τη διαρκή ειρήνη. Προτρέπω, συνεπώς, τους υπεύθυνους να συνεχίσουν, χωρίς να κουράζονται, τη δέσμευσή τους για έναν συνολικό διάλογο στην αναζήτηση συναίνεσης για το καλό του έθνους. Εκφράζω επίσης την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα παραμελήσει να συνοδεύσει το Νότιο Σουδάν στην πορεία της εθνικής συμφιλίωσης. Σας καλώ όλους να προσευχηθείτε μαζί μου γι’ αυτή τη χώρα, για την οποία έχω μια ιδιαίτερη αγάπη.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική Ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 7 Ιουνίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Πλατεία Αγίου Πέτρου Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΕΜΠΤΗ ΤΗΣ 9ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 8 Ιουνίου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου