Επιθυμώ να επισκεφθώ το Νότιο Σουδάν το ερχόμενο έτος

Επιθυμώ να επισκεφθώ το Νότιο Σουδάν το ερχόμενο έτος

Στο τέλος της προσευχής  της Θεομητορικής προσευχής χθες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε την επιθυμία του να επισκεφθεί το Νότιο Σουδάν το επόμενο έτος. Ήδη κατά την ακρόαση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Νότου Σουδάν, Salva Kiir, ο Πάπας είχε επιβεβαιώσει τη θέλησή του.

Η «σκέψη για την επίσκεψη του Νοτίου  Σουδάν» έρχεται ενώ τις τελευταίες ημέρες η χώρα έχει πληγεί από μαζικές πλημμύρες, μετά από τις οποίες περίπου 490.000 παιδιά χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια. Μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προσθέτει στην επισφαλή πολιτική κατάσταση που βλέπει τη διαπραγμάτευση μεταξύ του προέδρου Salva Kiir και του πρώην ηγέτη των ανταρτών Riek Machar εξακολουθεί να καθυστερεί να διαμορφώσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Αίτηση για συμφιλίωση στο Νότιο Σουδάν

Από αυτή την άποψη, ο Πάπας υπενθύμισε την πνευματική υποχώρηση για τις αρχές της χώρας, που πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό τον περασμένο Απρίλιο, και ανανέωσε την πρόσκλησή του προς όλους τους παράγοντες της εθνικής πολιτικής διαδικασίας "να αναζητήσουν αυτό που ενώνει και να ξεπεράσει αυτό που τους χωρίζει, σε ένα πνεύμα αληθινής αδελφότητας », καλώντας όλους τους να προσευχηθούν για το Νότιο Σουδάν:

Οι λαοί του Νοτίου Σουδάν έχουν υποφέρει πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια και περιμένουν με μεγάλη ελπίδα ένα καλύτερο μέλλον, ειδικά το οριστικό τέλος των συγκρούσεων και τη διαρκή ειρήνη. Προτρέπω, συνεπώς, τους υπεύθυνους να συνεχίσουν, χωρίς να κουράζονται, τη δέσμευσή τους για έναν συνολικό διάλογο στην αναζήτηση συναίνεσης για το καλό του έθνους. Εκφράζω επίσης την ελπίδα ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα παραμελήσει να συνοδεύσει το Νότιο Σουδάν στην πορεία της εθνικής συμφιλίωσης. Σας καλώ όλους να προσευχηθείτε μαζί μου γι’ αυτή τη χώρα, για την οποία έχω μια ιδιαίτερη αγάπη.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (B)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 22 Ιουνίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

22 ΙΟΥΝΙΟΥ μνήμη του Αγίου Παυλίνου, επισκόπου

  Καταγόταν από μια πλούσια οικογένεια Ρωμαίων πατρικίων (γεννήθηκε το 355 στη Μπορντώ, όπου ο πατέρας του ήταν αυτοκρατορικός αξιωματούχος). Συνάντησε τον επίσκοπο Αμβρόσιο του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου