Είναι μεγάλη χαρά να είμαστε μαζί ενωμένοι από το Ευαγγέλιο

Είναι μεγάλη χαρά να είμαστε μαζί ενωμένοι από το Ευαγγέλιο

Στο στάδιο Croke Park του Δουβλίνου , η εορτή τν οικογενειών  έδειξε στον Πάπα Φραγκίσκο  και σε όλο τον κόσμο  την ομορφιά  και τη χαρά του να είμαστε μαζί ενωμένοι από το Ευαγγέλιο. Ένα γεγονός  που θα μείνει για πολύ καιρό στην καρδιά των Ιρλανδών και ιδιαίτερα των κατοίκων του Δουβλίνου.

Παιδιά αγκαλισμένα με τους παππούδες  και τις γιαγιάδες τους , τις μητέρες τους και τους πατέρες που τραγουδούν και χορεύουν  με τα παιδιά τους δίνουν μια εντυπωσιακή γιορτή. Στο στάδιο Croke Park του Δουβλίνου  προχθές  βράδυ μπορούσε κανείς να δει και να αγγίξει με το χέρι  την ομορφιά  της γιορτής που ένωνε τόσες οικογένειες το ίδιο το Ευαγγέλιο, οικογένειες που έφθασαν εκεί από όλα τα μέρη της γης. Ήταν αληθινά όχι μόνο με λόγια αλλά με μια πραγματική «γιορτή των οικογενειών», και χάρη στη μεγάλη δέσμευση εκ μέρους όλων των διοργανωτών  που βρήκαν τον τρόπο να δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα πλούσιο  και έντονο αποκορυφωμένο από το ¨Χαίρε Μαρία που έψαλε με εντυπωσιακό τρόπο ο  Andrea Bocelli.

Τα παιδιά οι αληθινοί πρωταγωνιστές  της γιορτής των οικογενειών

Το Γιορταστικό κλίμα  ενισχυμένο από τους ιρλανδικούς χορούς  που πλούτισαν το μουσικό πρόγραμμα  του γεγονότος  συγκίνησε τον Πάπα Φραγκίσκο  και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο χαρούμενο και γελαστό πρόσωπό του που την μπορούσε να κρύψει τη  χαρά του, αισθανόμενος  ανάμεσα σ’ αυτό το πλήθος ως ένας πατέρας  πλαισιωμένος  από την αγάπη  των παιδιών του. Χωρίς αμφιβολία  τα παιδιά ήταν οι αληθινοί πρωταγωνιστές της Γιορτής,  πριν απ όλα με την εκτέλεση τραγουδιών που τραγούδησαν προς τιμήν του Αγίου Πατέρα και των περισσοτέρων από 80 χιλιάδων παρόντων. Μια δέσμευση αυτή των πιο μικρών που ο Άγιος Πατέρας εκτίμησε πάρα πολύ.  Δεν έλειψε και το «παπικό selfie” που ζήτησε  κάποιος από τους νέους  που μπόρεσε να χαιρετήσει τον Πάπα.

Μια χειρονομία που επαναλήφθηκε προχθές το βράδυ από χιλιάδες παρόντες  που σίγουρα από αυτή τη βραδιά θα την κρατήσουν για πολύ στην καρδιά τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου