“ ECONOMY OF FRANCESCO ”,

1

“ ECONOMY OF FRANCESCO ”

Ασίζη, ημέρα πρώτη

Η πρώτη μέρα ξεκίνησε, όπως ήδη έχουμε γράψει, με βίντεο που επιμελήθηκε η οργάνωση ATD 4th World με θέμα “ απ΄ τη κραυγή των φτωχότερων για να αλλάξουν τη Γή ”, χαιρετισμό του Καρδιναλίου Peter Turskon, Επικεφαλής του Οργανισμού “ για την Ολοκληρωμένη Ανθρώπινη Ανάπτυξη ” και καλωσόρισμα της Οργανωτικής Επιτροπής
Στη συνέχεια ο καθηγητής Sachs παρουσίασε την “ Child Flourish Index ” μια πρόταση για δημιουργία ενός Δείκτη παρακολούθησης της σωστής ανάπτυξης των μικρών παιδιών, σε παγκόσμιο επίπεδο, συζητήθηκε η σχέση δημόσιου συμφέροντος / ιδιωτικού τομέα ( ιδίως της πολεμικής βιομηχανίας ) για την προαγωγή της ειρήνης και ο ανώτατος οικονομολόγος του FAO Maximo Torreno μίλησε για τη Φτώχεια και την Κρίση στην Τροφοδοσία Αγαθών, στον καιρό της Πανδημίας., επισημαίνοντας ότι, ήδη πριν την εμφάνιση του κορωνοϊό, επισιτιστικό πρόβλημα αντιμετώπιζαν 700.000.000 άτομα παγκοσμίως.
Εντός Ιταλίας, η “Avenue” παρουσίασε δύο συμμετέχοντες από τη Λομβαρδία, την 23χρονη Πρόεδρο της FUCI ( η αντίστοιχη της ΕΚΦΕ, οργάνωση καθολικών φοιτητών )
Μιλάνου, φοιτήτρια οικονομίας και μάνατζμεντ, Marta Magniani και τον επίσης 23χρονο υπεύθυνο των σπουδαστών της περιοχής για την “Καθολική Δράση ”, φοιτητή πολιτικής οικονομίας, Massimiliano Mariani.
Oι ενεργοί Καθολικοί νέοι, συμμετέχουν, αντίστοιχα, στα θεματικά χωριά “ management and gift ” και “ Styles of life ” με σκοπό, η μεν Marta και άλλοι νέοι του Μιλάνου να δημιουργήσουν δωρεάν διαδικτυακές υπηρεσίες ( που ως τώρα παρέχονται επί πληρωμή ) για εργαζόμενους. ώστε να διευκολύνουν την καθημερινή ζωή τους, ο δε Massimiliano να υλοποιήσει την πολιτική οικονομία στο χώρο της υγείας, στην υπηρεσία του κοινού καλού και της δημοκρατίας, επιδιώκοντας αλλαγή τρόπου σκέψης και ζωής.
Πράγματα που, ίσως, ως τώρα, φαίνονται πρώιμα και ουτοπικά μπορεί να μας βοηθήσουν στο μέλλον να ζήσουμε καλύτερα και χωρίς κατάχρηση των πηγών του πλανήτη ! Αυτό κάνει η Συνάντηση αυτή, που οραματίσθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος !

Θυμίζουμε ότι οι εργασίες μεταδίδονται από το francescoeconony.org

Πληροφόρηση από συνέντευξη τύπου 1ης μέρας και Avvenire
Φωτογραφίες νέων από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου