Χριστούγεννα χωρίς τη φάτνη σε δημόσιους χώρους

7

Χριστούγεννα χωρίς τη φάτνη σε δημόσιους χώρους

Τα Χριστούγεννα που χάνουν την χριστιανική παράδοση. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει, αφήνοντας απογοητευμένους πολλούς Χριστιανούς Καθολικούς.
“Θα υπάρξει χριστουγεννιάτικος στολισμός αλλά όχι φάτνες σε δημόσιους χώρους”. Αυτή είναι η απόφαση του τοπικού Επαρχείου εναντίον της χριστουγεννιάτικης παράδοσης.

Τα Χριστούγεννα χωρίς φάτνη
Χριστούγεννα χωρίς φάτνη, τι Χριστούγεννα είναι; Δυστυχώς όμως πολλοί δεν καταλαβαίνουν τη σημασία αυτής της γιορτής, αυτού του λειτουργικού καιρού, μεταξύ των πιο σημαντικών όλου του έτους. Αυτά που σας γράφουμε και αυτά που συμβαίνουν σε μία από τις πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, στην Πόλη του Rehoboth Beach.
Μία απαγόρευση που δικαίως δημιούργησε την αντίδραση της Καθολικής Εκκλησίας παρούσας σ’ αυτό το κράτος: όλες οι δημόσιες φάτνες πρέπει να αποσυρθούν ή τουλάχιστο να μην τοποθετούν σε δημόσιους χώρους. Πέρσι, για να προλάβουν την απόφαση, μερικοί πολίτες διαμαρτυρήθηκαν μπροστά στο Επαρχείο, αλλά οι διαμαρτυρίες τους δεν είχαν αίσιο τέλος.

Το Επαρχείο: “όλες οι δημόσιες φάτνες θα αφαιρεθούν”
Αυτό όμως που εντυπωσιάζει είναι ότι φέτος, το τοπικό Επαρχείο οριστικοποίησε την απαγόρευση, που ισχύει από το 2018, να τοποθετούνται, πάρκα. Και χώρους που διαχειρίζεται το δημόσιο: “Όλες οι φάτνες που έχουν τοποθετηθεί σε δημόσιους χώρους θα αφαιρεθούν. Εκτός από αυτό, τις ενδεχόμενες ζημιές, θα είναι εις βάρος των ιδιοκτητών” – αναφέρει η ανακοίνωση του Επαρχείου.

Χριστούγεννα για την πολιτιστική διαφορετικότητα.
Μία ολοκληρωτική απόφαση ενάντια σε όλους, μα σε όλους στους χριστουγεννιάτικους στολισμούς; Απολύτως όχι: Το Επαρχείο αποφάσισε επιχορήγηση μέχρι 10.000 δολάρια για τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις που θα λαμπρύνουν τα πολιτιστικά Χριστούγεννα..

Χριστούγεννα χωρίς φάτνη: ένα χαστούκι στην Καθολική Εκκλησία.
Ένα χαστούκι στην Καθολική Εκκλησία για την Καθολική αναπαράσταση των Χριστουγέννων. Αφαίρεση των φατνών για να δοθεί χώρος για οποιεσδήποτε άλλες διακοσμήσεις, κάθε μορφής, μόνο και μόνο στο όνομα της διαφορετικής κουλτούρας. Αυτό δεν γίνεται δεκτό. Η Εκκλησία οφείλει να κάνει ότι είναι δυνατόν για να ακουστεί η φωνή της.

Χριστούγεννα είναι πάνω απ’ όλα η φάτνη: όχι όμως μόνο η κατασκευή της , οι βοσκοί και ότι άλλο. Μας υπενθυμίζουν τη γέννηση του Ιησού, του Σωτήρα του κόσμου, τον δημιουργό τη ζωής. Πως είναι δυνατόν να μπουν κατά μέρος όλα αυτά;
Πηγή φωτογραφιών web source

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

4η Κυριακή του Πάσχα (B)

4η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)        ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ.33(32),5-6         Από το έλεος του Κυρίου η γη είναι γεμάτη. Με το Λόγο του

ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 25 Μαΐου  2024     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι

Η_ΜΕΛΕΤΗ_ΤΟΥ_ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ_2.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 24 Μαΐου  2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν  Επικαλούμαι το 

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου