ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΙΛΥ!

1

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΟΥΙΛΥ!

Ήταν ένα παιδί 21 ετών, αφρικανικής καταγωγής, δηλ, με μαύρο χρώμα… Ίσως έφταιγε ότι “ όταν οι νέοι πίνουν δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Ήταν κακιά στιγμή ” Το γεγονός παραμένει ότι, σε μια συμπλοκή νέων ο Willy Monteiro Duarte προσπαθώντας να βοηθήσει ένα φίλο του, σκοτώθηκε από κτυπήματα και κλωτσιές. .. Ήταν η νύχτα της 5 προς 6 Σεπτεμβρίου 2020 στην πόλη Colleferro. Έχουν συλληφθεί 5 νέοι. Όμως στην Ιταλία ο κόσμος δε συμπεριφέρθηκε όπως στις ΗΠΑ… Όλοι βγήκαν στο δρόμο από τις τοπικές αρχές και την εκκλησία ως τους κατοίκους της περιοχής ζητώντας την απόδοση δικαιοσύνης και παραστεκόμενοι δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου νέου. Και οι γονείς των συλληφθέντων εξέφρασαν την οδύνη τους “ είναι σαν να χάσαμε ένα δικό μας παιδί … ”
Πολλές καθολικές οργανώσεις ζητούν την άμεση αγιοποίηση του καθολικού θύματος, με το εξής σκεπτικό, όπως το παρουσιάζει ο ντον Aldo Buonaiuto, της Κοινότητας Πάπα Ιωάννη 23ου “ Να γίνει ο Άγιος προστάτης των θυμάτων μίσους και μπούλιγκ, όπως η συντοπίτισσά του Maria Goretti για τα θύματα βιασμού, τo 1950, με πρωτοβουλία του Πάπα Πίου 12ου… ”

Φωτογραφία από διαδίκτυο

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου