ΙΤΑΛΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ…

2

ΙΤΑΛΙΑ: ΠΩΣ ΝΑ ΤΣΑΝΤΙΣΕΙΣ ΕΝΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ…

“Θέλεις να είσαι το φώς των ματιών μου για πολύ καιρό ακόμα “
Η ερώτηση – μήνυμα αγάπης γράφτηκε από άγνωστο στον τοίχο του Κοιμητηρίου της κοινότητας Cellatica, στη Μπρέσια της βόρειας Ιταλίας, όμως ο εφημέριος Πανοσιολογιότατος Claudio Paganini δεν το εξέλαβε καθόλου θετικά. Κάτι οι μουρμούρες ενοριτών, κάτι η ανωνυμία του δράστη αποφάσισε να απευθυνθεί μέσω κοινωνικών δικτύων στην άγνωστη αποδέκτρια του μηνύματος, δίνοντας της αποτρεπτικές συμβουλές :
Διώξε τον, μην τον εμπιστεύεσαι ! Είναι ένας αχρείος, που δεν αναφέρει το όνομά σου, γιατί δεν είσαι μοναδική και ιδιαίτερη γι` αυτόν. Είναι αχρείος γιατί δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να γράψει ούτε το δικό του όνομα. Ένας τέτοιος άνθρωπος αν μείνεις έγκυος δε θα αναγνωρίσει το παιδί, αν χάσει την εργασία του θα τον συντηρείς για μια ζωή ! Γράφει στον τοίχο, σε θεωρεί αντικείμενο, “ το φως των ματιών ”. Όχι ένα άτομο που αγαπά, που σέβεται, στο οποίο προσφέρει δώρα και θέλει να κάνει ευτυχισμένο για πάντα. Είσαι το παιχνίδι του εγωισμού του. Δε σέβεται το χώρο που αναπαύονται όσοι έδωσαν τη ζωή τους για μια καλύτερη χώρα. Μάς λερώνει ! Ζήτησέ του μια απόδειξη της αγάπης σου : να φανερωθεί, να καθαρίσει τον τοίχο και να γράψει πάνω στο αυτοκίνητό του “ είμαι ένας ανόητος, βοήθησέ με να γίνω καλύτερος άνθρωπος ”
Αν η έκκληση του εφημερίου βρει αποδέκτη θα το πληροφορηθούμε προσεχώς !

Πληροφόρηση και φωτογραφία Κοιμητηρίου από Avvenire

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου