Αντιμέτωπη με μια κοσμοϊστορική πρόκληση η Ε.Ε.

Αντιμέτωπη με μια κοσμοϊστορική πρόκληση η Ε.Ε.

Έκκληση για αλληλεγγύη και ενότητα, εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της Ευρώπης λόγω της πανδημίας του Covid-19, απηύθυνε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος στο μήνυμά του για το Πάσχα των Καθολικών. Ένα μήνυμα με αρκετή πολιτική χροιά, ίσως η πλέον πολιτική τοποθέτηση του Αργεντινού ποντίφικα από τότε που ανέλαβε την κεφαλή της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, πριν από επτά χρόνια.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή μια κοσμοϊστορική πρόκληση, από την οποία θα εξαρτηθεί όχι μόνο το μέλλον της αλλά ολόκληρου του κόσμου… Δεν είναι καιρός για διαιρέσεις», τόνισε ο Πάπας μετά τη λειτουργία που τελέστηκε σήμερα στον Άγιο Πέτρο της Ρώμης.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εξέφρασε μεταξύ άλλων την ελπίδα να «μην ανακτήσουν δυνάμεις» οι αντιπαλότητες που γεννήθηκαν πριν από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως αποτέλεσμα της πανδημίας και επανέλαβε την έκκληση για κατάπαυση του πυρός «σε κάθε γωνιά του πλανήτη». 

«Αυτή δεν είναι εποχή για εγωκεντρισμούς, επειδή η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε την μοιραζόμαστε όλοι, χωρίς διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων», είπε.

Ο ποντίφικας καταδίκασε εξάλλου την παραγωγή όπλων και τόνισε ότι αυτή η πανδημία θα έπρεπε να κάνει τους ηγέτες να τερματίσουν επιτέλους μακροχρόνιες συρράξεις όπως αυτή στη Συρία. Επίσης, κάλεσε για βοήθεια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά και όλους όσους υποφέρουν από τις υπάρχουσες ανθρωπιστικές κρίσεις και συγκρούσεις.

Ζήτησε επίσης συντονισμένες δράσεις από τους ηγέτες και για την οικονομική ανακούφιση του κόσμου και ευχαρίστηκε γιατρούς και νοσηλευτές για το έργο που επιτελούν και την προσφορά τους μέσα σε αυτή την κρίση.

«Ιησού, χάρισε δύναμη στους γιατρούς και τους νοσοκόμους, οι οποίοι προσφέρουν το έργο τους με αγάπη προς τον πλησίον τους, φτάνοντας, ορισμένες φορές, μέχρι και την ύστατη θυσία», τόνισε ο ποντίφικας.

Επίσης, τόνισε πως είναι στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι συχνά δεν μπόρεσαν ούτε να πουν το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Ζήτησε, δε, από τον Κύριο, να στηρίξει όσους εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως στα νοσοκομεία ή στις φυλακές.

«Για πολλούς είναι ένα Πάσχα μοναξιάς, με το πένθος και τις τόσες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία, από τον σωματικό πόνο μέχρι τα οικονομικά προβλήματα», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Ο ποντίφικας δήλωσε στο πλευρό των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι συχνά δεν μπόρεσαν ούτε να πουν το στερνό αντίο στα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ζήτησε, δε, από τον Κύριο, να στηρίξει όσους εργάζονται υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, όπως στα νοσοκομεία ή στις φυλακές.

Πηγή: efsyn.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 29 Μαΐου 2023   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου