Περιορισμοί που γίνονται ευκαιρίες και νέα ζωή

Περιορισμοί που γίνονται ευκαιρίες και νέα ζωή

Προέρχονται από την Αφρική, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, συνολικά από 17 χώρες  του κόσμου, με πρόσωπα που χαρακτηρίζονται από δύσκολες ιστορίες ζωής και μεγάλη επιθυμία να ξαναγεννηθούν. Είναι ως επί το πλείστον γυναίκες, νέοι και ηλικιωμένοι, θύματα βίας, εμπορίας, κακοποίησης, σεξουαλικής και εργασιακής δουλείας, φορέων αναπηρίας ή πρώην κρατουμένων, οι οποίοι στη Βερόνα, στον κοινωνικό συνεταιρισμό Quid, σχεδιάζουν και ράβουν ρούχα και συλλογές μόδας για όλες τις εποχές και, δεν έχουν βρει μόνο δουλειά, αλλά και τον όμορφο τρόπο επιβίωσης. Με την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκλήθηκε από τον κορωνοϊό, η εταιρεία που  ιδρύθηκε το 2013 και ηγείται η Άννα Φισκάλε, όπως χιλιάδες άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έπρεπε να κλείσει τις πόρτες της, αφήνοντας 150 υπαλλήλους στο σπίτι, απασχολούμενους στα διάφορα τμήματα δημιουργίας , παραγωγή και πώληση, έως ότου φθάσει κάποια ιδέα.

"Μόλις ο ιός άρχισε να εξαπλώνεται, με τη δημιουργική ομάδα ρωτήσαμε αμέσως ποια προϊόντα θα μπορούσαμε να παράγουμε για να προστατευθούμε" εξηγεί η Άννα Φισκάλε, πρόεδρος και ιδρυτής του Quid. "Η άμεση ιδέα που δόθηκε, ήταν να παράγουμε απλές μάσκες υγιεινής-προσώπου σε χρωματιστά υφάσματα που ελήφθησαν από την αποθήκη μας, αλλά τότε θέλαμε να κάνουμε περισσότερα και επικοινωνήσαμε με το ISS, Istituto Superiore di Sanità , για να κατανοήσουμε ποιες είναι οι τεχνικές απαιτήσεις για την παρουσίαση μάσκας πιστοποιημένων ως «ιατρικής προστασίας». Λάβαμε μια απάντηση σχετικά με τις εργαστηριακές δοκιμές που πρέπει να διεξαχθούν, πήγαμε στη δουλειά, υποστηριζόμενες από τους Lega coop και Confindustria, για να βρούμε το πιο κατάλληλο ύφασμα που θα μπορούσε να  επαναχρησιμοποιηθεί έως και 15 φορές , πιθανώς το πρώτο στην Ιταλία με αυτά τα χαρακτηριστικά. "

Προστασία του ατόμου και του περιβάλλοντος

Πρόκειται ακριβώς για ιατρική συσκευή τύπου Ι, σε μη αποστειρωμένο βαμβάκι που καλύπτει το στόμα και τη μύτη και χάρη στην αντι-σταγόνα και αντιμικροβιακή θεραπεία παρέχει στον χρήστη ένα φράγμα για την ελαχιστοποίηση της άμεσης μετάδοσης του ιού. Είναι επίσης επαναχρησιμοποιήσιμο, μπορεί να πλυθεί με υποχλωριώδες νάτριο, για χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καθώς από την άλλη πλευρά όλα τα υφάσματα  Quid που έχουν απομείνει, πλεονάσματα από μεγάλες ιταλικές εταιρείες και δωρεές. "Ήταν μια ικανοποίηση για όλους, ειδικά για τα κορίτσια μας – συνεχίζει η Άννα Φισκάλε – που ήταν σε θέση να συγκαταλέγεται μεταξύ των 6 ιταλικών εταιρειών από τους 270 προτείνοντες, να λάβει το ISS και να διαθέσει στην αγορά ένα αγαθό που να ανταποκρίνεται πλήρως στο δικό μας κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες. Με αυτήν τη μάσκα είμαστε σε θέση να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και επομένως να παρέχουμε στους πολίτες ένα έγκυρο μέσο προστασίας έναντι αυτού του εχθρού, αλλά καταφέρουμε επίσης να πληρώσουμε μισθούς και να έχουμε την απαραίτητη ρευστότητα για να προχωρήσουμε, κάτι που δεν είναι ασήμαντο θέμα ».

Η μετάδοση της ελπίδας

Δεδομένου ότι η Quid είχε σταματήσει την παραγωγή στις αρχές Μαρτίου, η Άννα ένιωθε ότι τα κορίτσια της ήταν πρόθυμα να επιστρέψουν στη δουλειά και ο ενθουσιασμός τους ήταν επίσης πηγή έμπνευσης, εμπνέοντας με την ελπίδα την ομάδα, με επικεφαλής τον Marco Penazzi, ο οποίος στη συνέχεια δημιούργησε αυτήν την πιστοποιημένη μάσκα. «Έχω δει δυνατές γυναίκες, κάποτε απελπισμένες και τώρα γεμάτες ελπίδες, που έχουν την επιθυμία να επανεκκινήσεων και συνεπώς, να δοκιμάσουν στρατηγικές για να λειτουργήσουν καλά, να συνεργαστούν», τονίζει ο ιδρυτής του Quid. Είναι επίσης καλό για την καρδιά να βλέπεις ανθρώπους τραυματισμένους από τη ζωή, να αγκαλιάζουν την αλληλεγγύη με τέτοια δύναμη, που γίνεται πολύ αποτελεσματική. «Εδώ μαζί μας – προσθέτει – τα όρια του καθενός γίνονται ευκαιρίες και σημεία εκκίνησης, καθώς τα υφάσματα που δεν εξυπηρετούν πλέον μετατρέπονται σε έναν πολύτιμο και όμορφο πόρο και οι άνθρωποι, που μόνοι τους θα δυσκολευόταν να βρουν δουλειά και κοινωνική ένταξη, την βρήκαν κοντά μας. Έτσι, ακόμη και αυτή τη στιγμή που ο κόσμος βιώνει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες, ανησυχία και πόνο, έχουμε εξοπλιστεί για να την μετατρέψουμε σε μια στιγμή λύτρωσης δημιουργώντας κάτι πραγματικά χρήσιμο».

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Πανήγυρη της Πεντηκοστής (Α)

ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΗΣ  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ (Α)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Η αγάπη του Θεού, χάρη στο Άγιο Πνεύμα που μας δόθηκε, υπερχείλισε τις καρδιές μας. Αλληλούια.

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου