Ανταπόκριση από το ταξίδι του Πάπα στο Ιράκ

Ανταπόκριση από το ταξίδι του Πάπα στο Ιράκ

 ιρακ_1_φή.JPG

Το ταξίδι στο Ιράκ αποτελεί υποχρέωση προς έναν τόπο βασανισμένο” είπε ο Πάπας Φραγκίσκος, ενόσω βρισκόταν στην πτήση που τον οδηγούσε στη Βαγδάτη.

Ο Ποντίφικας εξέφρασε την ικανοποίησή του αλλά και τη χαρά του που μπόρεσε να ξεκινήσει εκ νέου, ύστερα από δεκαπέντε μήνες, τα αποστολικά του ταξίδια.

Η επίσκεψη στο Ιράκ ήταν μεγάλη επιθυμία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’, που όμως δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της ιδιόμορφης πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε στην περιοχή.

ιρακ_2_αφή.JPG

Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Ποντίφικα προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης στις 11.58.

Εκεί δύο μικρά παιδιά με παραδοσιακή ενδυμασία του πρόσφεραν λουλούδια, ενώ τον υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός της Χώρας κ. Μουσταφά αλ Κασίμι.

Ο Πάπας βρίσκεται ήδη στο Ιράκ σαν προσκυνητής ειρήνης, που αναζητά αδελφοσύνη, υποκινούμενος από την επιθυμία να συμπροσευχηθεί και να συμπορευθεί μαζί με τους αδελφούς και τις αδελφές άλλων θρησκευτικών παραδόσεων, έχοντας ως σημείο τον Πατριάρχη Αβραάμ, ο οποίος ενώνει σε μια οικογένεια Μουσουλμάνους, Εβραίους και Χριστιανούς.

Σαν προσκυνητής που ζητάει στον Κύριο συγχώρηση και συμφιλίωση ύστερα από τόσα χρόνια πολέμου και τρομοκρατίας.

(πηγή: vaticannews.va)

πγπ

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

2η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

2η  ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ησ 30,19,30                         Λαέ της Σιών, ιδού, ο Κύριος έρχεται να σώσει τους λαούς. Ο Κύριος

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 9 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

9 Δεκεμβρίου μνήμη της Αγίας Λευκαδίας

  Υπάρχουν ελάχιστες πληροφορίες για την Αγία Λευκαδία. Η ευλάβεια προς το πρόσωπό της αναπτύχτηκε στον τόπο ταφής της, το ρωμαϊκό κοιμητήριο του Τολέδο στην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου