ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Το κατά Μάρκο Ευαγγέλιο τελειώνει προσδιορίζοντας την αποστολή των μαθητών του Ιησού που δεν είναι άλλη από το να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλα τα έθνη, ενώνοντας  στενά την μαρτυρία του λόγου με τη μαρτυρία της ζωής τους.

Η αποστολή των μαθητών του Χριστού είναι  οικουμενική και αφορά όλων τον κόσμο, που καλείται στη σωτηρία μέσω της πίστης και του βαπτίσματος.  Ο Αναστημένος Ιησούς βεβαιώνει τους μαθητές τους ότι θα είναι πάντα μαζί τους και θα στηρίζει το κήρυγμά τους με θαύματα.

Οι μαθητές του Ιησού οφείλουν να κηρύξουν το ευαγγέλιο σε όλη την οικουμένη και να κάνουν μαθητές του Ιησού όλους τους ανθρώπους. Αυτή η αποστολή είναι μια μεγάλη ευθύνη που πρέπει να την καταλάβουν καλά και να την πάρουν στα σοβαρά, όπως και έγινε.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργήσουν μέσα στον κόσμο ένα κράτος θεοκρατικό όπως δυστυχώς νομίζουν μερικοί ακόμη μέχρι και σήμερα. Μερικοί πιστεύουν πως πάνω στη γη  πρέπει να υπάρχει μία εξουσία και αυτή δεν ανήκει  πια στον Καίσαρα αλλά στον Ιησού Χριστό. Αυτό είναι λάθος, όπως λάθος είναι και η άποψη εκείνων που πιστεύουν ότι καθήκον των μαθητών του Ιησού είναι αναγγέλλοντας το ευαγγέλιο  να βοηθήσουν  τους βουδιστές να είναι καλοί βουδιστές, μουσουλμάνους καλοί μουσουλμάνοι και ούτω καθ’ εξής.

Ο διάλογος με τις άλλες θρησκείες του κόσμου, μονοθεϊστικές ή πολυθεϊστικές, δεν μειώνει καθόλου την ανάγκη να φθάσουν όλοι οι άνθρωποι στην αληθινή πίστη και στο ένα Βάπτισμα. Μόνο στο όνομα του Αναστημένου Ιησού στον οποίο δόθηκε κάθε εξουσία στον ουρανό και στη γη (βλέπε Mt18,28), υπάρχει σωτηρία. Γι’α υτο και το Ευαγγέλιο πρέπει να φθάσει μέσω των μαθητών του Ιησού στα πέρατα της γης.

Ο Ιησούς με την Ανάληψή του ανεβαίνει  στον ουρανό  για να μεσιτεύει  κοντά στο Πατέρα για όλους τους ανθρώπους. Αυτό ακούσαμε στο πρώτο ανάγνωσμα που ήταν από το Βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων.

Στο δεύτερο ανάγνωσμα παρμένο από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τους Εφεσίους,  ο Απόστολος υπογραμμίζει  την αναγκαιότητα  να συμπεριφερόμαστε αντάξια της αποστολής μας, διότι  στην κάθε μια και τον κάθε ένα δόθηκε η χάρη  σύμφωνα με την αποστολή που ο Κύριος μας έχει αναθέσει

Ο φεύγοντας από τον κόσμο αυτό δεν αφήνει ορφανούς τους μαθητές, τους στέλνει το Άγιο Πνεύμα. Αυτό θα εξασφαλίζει τη συνεχή παρουσία του Ιησού στη ζωή της Εκκλησίας Του για να συνεχίσει την αποστολή του. Και σήμερα είναι  Ιησούς που συνεχίζει την αποστολή του στον κόσμο διαμέσου των μαθητών του.

Η  Εκκλησία συνεχίζει  να αναγγέλλει τη σωτηρία  που μας δίνεται διαμέσου του Ιησού Χριστού. Όποιος πιστεύει ότι ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ  είναι ο Χριστός ,ο Υιός του Θεού αυτός έχει  ζωή αιώνια.

+N

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

3η Κυριακή του Πάσχα (B)

3η   ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ (B)     ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 66[65],1-2                         Αλαλάξετε στο Θεό όλη η γη, ψάλετε στη δόξα του Ονόματός

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΣ 2ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 18 Μαΐου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου