Ακόμη ένας ιερέας δολοφονήθηκε στο Μεξικό: η Εκκλησία ζητά δικαιοσύνη

Ακόμη ένας ιερέας δολοφονήθηκε στο Μεξικό: η Εκκλησία ζητά δικαιοσύνη

Ακόμα ένα θύμα για τον μεξικανικό κλήρο: πρόκειται για τον πατέρα José Martín Guzmán Vega ο οποίος δολοφονήθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Η Εκκλησία ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη.
 «Με βαθιά θλίψη συμμετέχουμε στον τραγικό θάνατο του ιερέα José Martín Guzmán Vega: οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνα για την διαλεύκανση των γεγονότων και την απόδοση δικαιοσύνης. Εν τω μεταξύ, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια Guzmán Vega και στην ενοριακή κοινότητα Cristo Rey de la Paz, Ejido Santa Adelaida, και καλούμε όλους να ενωθούν στην προσευχή για να ζητήσουμε από τον Θεό την αιώνια ανάπαυση για τον πατέρα Martin».
Με αυτό το σύντομο ανακοινωθέν, η επισκοπική διοίκηση Matamoros, Tamaulipas, στο Μεξικό, ενημέρωσε την κοινότητα για τη δολοφονία του ιερέα José Martín Guzmán Vega, η οποία συνέβη το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου. Το ανακοινωθέν φέρει την υπογραφή του επισκόπου σεβασμιότατου Eugenio Lira Rugarcia. Ο πατέρας Martin, 55 ετών, όπως αναφέρει το πρακτορείο Fides, πέθανε στο Γενικό Νοσοκομείο “Dr. Alfredo Pumarejo”, όπου μετεφέρθη μετά από σοβαρό τραυματισμό από όπλο.
Τα τελευταία 6 χρόνια, ανήλθαν σε 26 οι ιερείς που δολοφονήθηκαν και δύο εξαφανίστηκαν στην λατινοαμερικανική χώρα: αυτό αναφέρει το Καθολικό Κέντρο Πολυμέσων της Πόλης του Μεξικού, το ερευνητικό κέντρο που έχει αφιερωθεί στο να ανιχνεύει θύματα και εκφοβισμούς μεταξύ του κλήρου, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα.
 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου