Ο Πάπας προς τις Εκκλησίες των Μεθοδιστών: να προσφέρουμε κοινές απαντήσεις για τους φτωχούς και τους αδύναμους

Ο Πάπας προς τις Εκκλησίες των  Μεθοδιστών: να προσφέρουμε κοινές απαντήσεις για τους φτωχούς και τους αδύναμους

Ανοίγει σήμερα στο Τορίνο η Σύνοδος των Εκκλησιών Βαλτεσιανών και Μεθοδιστών. Ο Πάπας στο μήνυμά του: «να προσφέρουμε κοινές απαντήσεις στα δεινά που πλήττουν τόσους πολλούς ανθρώπους, ειδικά τους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους, προάγοντας με αυτόν τον τρόπο τη δικαιοσύνη και την ειρήνη».
Ενότητα, αμοιβαία κατανόηση, συνεργασία και δέσμευση για την προσφορά κοινών απαντήσεων κατά της φτώχειας: για άλλη μια φορά αυτό ζητά ο Πάπας Φραγκίσκος μέσα από το μήνυμά του το οποίο απεστάλη για την έναρξη της Συνόδου της Ένωσης των Εκκλησιών Μεθοδιστών και Βαλτεσιανών. «Προσεύχομαι για όλους εσάς, ώστε κατ’ αυτές τις ημέρες της συνάντησης, της προσευχής και του προβληματισμού να μπορέσετε να βιώσετε τη ζωντανή εμπειρία του Αγίου Πνεύματος, που δίνει ζωή και δύναμη στη χριστιανική μαρτυρία», γράφει ο Ποντίφικας ενώ επικαλείται «την εδραίωση του οικουμενικού πνεύματος μεταξύ των χριστιανών, καθώς και την αυξανόμενη κοινωνία μεταξύ των Εκκλησιών μας».

Μαρτυρούμε το Ευαγγέλιο της φιλανθρωπίας
Στο κείμενο, ο Φραγκίσκος επιμένει στο επείγον μιας αυθεντικής μαρτυρίας του Χριστού και του Ευαγγελίου που είναι δυνατή μόνο επιδιώκοντας την ενότητα προθέσεων και ενεργειών. «Καλούμαστε – λέει – να συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας στην πορεία της αμοιβαίας γνώσης, κατανόησης και συνεργασίας, για να γίνουμε μάρτυρες του Ιησού και του Ευαγγελίου του για φιλανθρωπία».

Κοινές απαντήσεις για τους φτωχούς και τους αδύναμους
Πριν από την ευλογία του προς τους συμμετέχοντες στην Σύνοδο, ο Ποντίφικας παρατήρησε τα εξής: «Ως μαθητές του Χριστού μπορούμε να προσφέρουμε κοινές απαντήσεις στα δεινά που πλήττουν τόσους πολλούς ανθρώπους, ειδικά τους φτωχότερους και τους πιο αδύναμους, προωθώντας με αυτόν τον τρόπο τη δικαιοσύνη και την ειρήνη».

Οι εργασίες της Συνόδου
Η Σύνοδος των Εκκλησιών Μεθοδιστών και Βαλτεσιανών ξεκινά σήμερα το απόγευμα με προσκύνημα στο ναό της οδού Beckwith, στο Τορίνο. Το κήρυγμα έχει ανατεθεί στην Erica Sfredda που θα ηγηθεί της παραδοσιακής πομπής μέχρι το ναό. Τα χρήματα που θα συλλεχθούν κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος θα δοθούν στο Οικουμενικό Κέντρο Ακρόασης του Pinerolo που ασχολείται με τη συνοδεία οικογενειών της περιοχής που βιώνουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Οι 180 βουλευτές – πάστορες και λαϊκοί – θα αφιερώσουν την προσοχή τους σε πολυάριθμα θέματα μεταξύ των οποίων στο ζήτημα της θρησκευτικής ελευθερίας, τις σχέσεις με το κράτος, την κοινωνική και κοινοτική δέσμευση, την «παγκόσμια Διακονία», τα ανθρώπινα δικαιώματα, το παρόν και το μέλλον της αποκαλούμενης «διαπολιτισμικής γενιάς» και των τοπικών εκκλησιών, τον οικουμενισμό και τον διαθρησκειακό διάλογο. Από την Ιταλία για την Συνδιάσκεψη των Επισκόπων της Ιταλίας (CEI) θα παραστεί ο σεβασμιότατος Ambrogio Spreafico, πρόεδρος της Επιτροπής για τον οικουμενισμό και τον διαθρησκειακό διάλογο. Αναμένονται επίσης, πολλοί επισκέπτες προερχόμενοι από διαφορετικές ηπείρους. Με αυτή τη Σύνοδο λήγει επίσης η εντολή για τον ποιμένα Eugenio Bernardini και θα εκλεγεί ο νέος συντονιστής.

 

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

1η Κυριακή της Παρουσίας (Β)

1η   ΚΥΡΙΑΚΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ (Β)   ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ Ψλ 25[24], 1-3                         Προς Εσένα, Κύριε, ύψωσα την ψυχή μου, Θεέ μου, ας μην

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου