Η τελειομανία είναι ένα ελάττωμα

Η τελειομανία είναι ένα ελάττωμα

Ο Δον José Tolentino Mendonça στη χθεσινή απογευματινή ομιλία του, κατά τη διάρκεια των πνευματικών ασκήσεων στην Ariccia, στις οποίες συμμετέχει και ο Άγιος Πατέρας ο Πάπας Φραγκίσκος,επικεντρώθηκε στην αναγκαιότητα της εσωτερικής ανασκόπησης υπογραμμίζοντας το μη ιδεολογικό όραμα της ζωής.

Ο Ιησούς μάς αγαπά άνευ όρων  γι αυτό που είμαστε. Η αναζήτηση της τελειότητας επομένως είναι μια μανία. Αυτή είναι η άποψη του δον José ο οποίος χαρακτήρισε την τελειομανία ως ένα βίτσιο. Η ακαμψία, η σκληρότητα και η υπερηφάνεια, η αυτάρκεια και η βία μας απομακρύνουν από τον Θεό. Το ανθρώπινο ον χρειάζεται τον Χριστό, πρέπει να αισθάνεται διψασμένος για να ωριμάσει πνευματικά, δήλωσε ο ιεροκήρυκας αναφερόμενος στους τρεις πειρασμούς της ερήμου: του άρτου, της δίψας και του ειδώλου. Ο Δον José εξήγησε ότι το ανθρώπινο ον δεν ζει μόνο με τον άρτο, αλλά έχει ανάγκη και από πνευματική τροφή. Για να ικανοποιήσει τη δίψα του είναι απαραίτητες η σιωπή  και η προσευχή και τέλος, ο Θεός είναι αυτός που θα λατρέψουμε.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Νόμος για την ευθανασία στη Γαλλία;

Ο Μακρόν θέλει τον νόμο.Και φαίνεται πως θα τον αποκτήσει Η Γαλλική Εθνοσυνέλευση καλείται σε τρίτη και –όπως όλα δείχνουν– τελική ψηφοφορία. Ύστερα από το

«Ο Θεός ας χαρίσει μια δίκαιη ειρήνη»

Προς τον ίδιο ουρανό, από όπου μέχρι και τη διάρκεια της περασμένης νύχτας εκτοξεύονταν πύραυλοι που κατέστρεψαν πολιτικές υποδομές, ο Kαρδινάλιος Matteo Maria Zuppi, από το