Θεοφάνεια ή Φώτα

Θεοφάνεια ή Φώτα

Η χαρά των Χριστουγέννων ολοκληρώνεται με τα Θεοφάνια. Ο Θεός κατά τα Χριστούγεννα εμφανίστηκε ανάμεσά μας ως άνθρωπος, αλλά ήρθε για να μας φανερώσει τον Θεό.

Τα Χριστούγεννα ήταν και είναι Θεοφάνια. Πράγματι, επεφάνει ο Θεός! Με τον ερχομό του έλαμψε στη διάνοια των ανθρώπων και στην ιστορία τους αληθινό Φως. Επειδή δε μπορούσαμε να κοιτάξουμε τον Θεό και να μείνουμε εν ζωή, ο Θεός φανερώθηκε σε μας με ανθρώοινη σάρκα και μας προσκάλεσε να μην παραμείνουμε σ’ αυτό μόνο που διακρίνουν τα υλικά μας μάτια, αλλά να αναζητήσουμε Εκείνον που κρύβεται σ’ αυτή τη σάρκα, τη θνητή και ανθρώπινη. Να αναζητήσουμε την θεότητα που σήμερα μπορεί να τη διακρίνει και το ανθρώπινο μάτι χωρίς κανένα κίνδυνο.

Ο Θεός φανερώθηκε εν σαρκί, για να φωτίσει τη διάνοιά μας και το πνεύμα μας, ώστε να τον διακρίνουμε και ως Θεό, στο Πρόσωπο του Ιησού Χριστού από τη Ναζαρέτ, που σαρκώθηκε από το Πνεύμα το Άγιο και γεννήθηκε από την Παρθένο Μαρία!

Πηγή:  sannicolo.gr

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

26 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ ΚΑΙ ΑΝΝΗΣ

  Παρόλο που υπάρχουν λιγοστά στοιχεία για τους γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου Μαρίας, τα οποία μάλιστα προέρχονται από ανεπίσημα και μη κανονικά κείμενα, η ευλάβεια