ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΠΡΟΣΕΥΧΗ REGINA CAELI

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ
ΠΡΟΣΕΥΧΗ REGINA CAELI

Ιερός Ναός Αγίου Πνεύματος στη Σάσια, Ρώμη
Κυριακή, 19 Απριλίου 2020

Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,

αυτή τη Δεύτερη Κυριακή του Πάσχα, ήταν σημαντικό να τελέσουμε τη Θεία Ευχαριστία εδώ, στον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος στη Σάσια, τον οποίο ο Άγιος Ιωάννης-Παύλος Β’ θέλησε ως Ιερό Προσκύνημα της Θείας Ευσπλαχνίας. Η απάντηση των Χριστιανών στις καταιγίδες της ζωής και της ιστορίας δεν μπορεί παρά να είναι η ευσπλαχνία: η ευσπλαχνική αγάπη μεταξύ μας και προς όλους, ειδικά προς εκείνους που υποφέρουν, εκείνους που ταλαιπωρούνται περισσότερο, εκείνους που είναι πιο εγκαταλελειμμένοι. Όχι ευσεβισμός, όχι παρεμβατισμός, αλλά συμπόνια, που πηγάζει από την καρδιά. Και η θεία ευσπλαχνία πηγάζει από την Καρδιά του Χριστού, του Αναστημένου Χριστού. Αναβλύζει από τη διαρκώς ανοιχτή πληγή της πλευράς Του, ανοιχτή για εμάς, οι οποίοι διαρκώς έχουμε ανάγκη από συγχώρηση και παρηγοριά. Η χριστιανική ευσπλαχνία ας εμπνέει επίσης τη σωστή κατανομή μεταξύ των εθνών και των θεσμών τους, για να αντιμετωπίσουν με αλληλέγγυο τρόπο την τρέχουσα κρίση.

Χαιρετίζω τους αδελφούς και τις αδελφές των Εκκλησιών της Ανατολής που εορτάζουν το Πάσχα σήμερα. Μαζί αναγγέλλουμε: «Αληθώς ανέστη ο Κύριος!» (Λκ 24,34). Ειδικά αυτή τη στιγμή της δοκιμασίας, νιώθουμε πόσο μεγάλο δώρο είναι η ελπίδα που προέρχεται από το γεγονός ότι έχουμε συν αναστηθεί με τον Χριστό! Ιδιαιτέρως, χαίρομαι με τις ανατολικές καθολικές κοινότητες οι οποίες, για οικουμενικούς λόγους, εορτάζουν το Πάσχα μαζί με τους ορθοδόξους: αυτή η αδελφοσύνη ας είναι προς ενίσχυση εκεί όπου οι Χριστιανοί αποτελούν μια μικρή μειονότητα.

Με πασχαλινή αγαλλίαση ας απευθυνθούμε τώρα στην Αειπάρθενο Μαρία, τη Μητέρα της Ευσπλαχνίας.

———————————–

Πηγή: www.vatican.va
Μετάφραση π.Λ

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 26ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 27 Σεπτεμβρίου 2022                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου