Ζήτησα στον Ιησού να μου δώσει τα στίγματά του.

3

Ζήτησα στον Ιησού να μου δώσει τα στίγματά του.

Μια ιδιαίτερη συνάντηση που άλλαξε τη ζωή σ’ ένα παιδί. «Ζήτησα στον Ιησού να μου δώσει τα στίγματά του». Ιδού η Ιστορία.
Δεν πήγαινε ποτέ στη Θεία Λειτουργία, αλλά ο Θεός είναι πάντα έτοιμος και μας περιμένει. Ο Ιησούς και το παιδί. Εκείνο δεν ήθελε να πάει στη Λειτουργία

Μια ιστορία που έχει κάτι το απίστευτο και μου να κάνει να καταλάβουμε, πως ο Ιησούς είναι πάντα έτοιμος και μας περιμένει. Αυτό που σας διηγούμαστε τώρα είναι μια ιστορία   ενός παιδιού που, αφού πρώτα συμμετείχε στα παιχνίδια, στα τραγούδια και τις προσευχές, δεν ήθελε, παρ’ όλες τις προσπάθειες να συμμετάσχει στη Θεία Λειτουργία.

Δώδεκα ετών με μια δύσκολη ιστορία στην πλάτη, γι’ αυτό μαζί με τον αδελφό του δόθηκαν προσωρινά σε μια μεσόκοπο κυρία. Αλλά εκείνος ήταν ένα αγοράκι αληθινά ανήσυχο, ναι είχε πολλούς φίλους, αλλά για να συμμετάσχει στη θεία Λειτουργία δεν ήθελε ούτε να ακούσει.

“Πως μπορεί να πιστέψεις κάποιος στο γεγονός να δώσει τη ζωή του για τους φίλους;”
“Μα εσείς πιστεύετε ότι υπάρχει μία αγάπη τόσο μεγάλη που είναι πιο δυνατή από το θάνατο; Εσείς θα είσαστε διατεθειμένοι να δώσετε τη ζωή σας για τους φίλους σας, όπως ο Ιησούς;” – ήταν η απορία του, όταν στη διάρκεια της Λειτουργίας, διαβάστηκε το εδάφιο του Ευαγγελίου που αναφέρεται σ΄αυτά τα λόγια του Ιησού. 

Το παιδί: “Ιησού δώσε μου τα στίγματά σου”
Όλοι σχεδόν οι σύντροφοί του απάντησαν με το ναι, αλλά εκείνος όχι.. Δαβίδ, ξέρεις τι ζήτησα στη Θεία Λειτουργία; Ζήτησα στον Ιησού να μου δώσει τα στίγματά του διότι θέλω να νιώσω πως ένοιωσε Εκείνος” – είπε το παιδί στον ιερέα που. Μετά την τέλεση της Λειτουργίας, τον συνόδεψε στο σπίτι του. Ο ιερέας έμεινε άφωνος, αλλά κατάλαβε ότι ο Ιησούς ενεργεί και έτσι, για να κάνει ώστε ο καθένας από μας να φθάσει σ΄Εκείνον. Μια απλή ιστορία, όπως απλή ήτα να η καρδιά αυτού του παιδιού που αποφάσισε να την ανοίξει στον Ιησού με ένα διαφορετικό τρόπο από εκείνο των συντρόφων του.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΣΑΒΒΑΤΟ  ΤΗΣ 8ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2 Μαρτίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Φόβος να πιστέψουμε και να αγαπήσουμε

ΦΟΒΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ «Μη φοβάστε, εγώ νίκησα τον κόσμο»   Σήμερα ακούγεται όλο και περισσότερο: «Εγώ δεν εμπιστεύομαι πιά κανέναν, ούτε τον

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου