Κυριακάτικες Συναντήσεις

5

Κυριακάτικες Συναντήσεις

Έρχονται στιγμές που οι δυσκολίες αλυσοδένουν τη ζωή μας. Παράλληλα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μας βομβαρδίζουν ότι μια θλιβερή πραγματικότητα διώχνει την άλλη. Μπροστά σ’ αυτόν τον όγκο των παγκόσμιων γεγονότων ασφαλώς, δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι! «Σε ποιους καιρούς ζούμε;» αυθόρμητα ερωτά ο ένας τον άλλον! Απάντηση δεν υπάρχει. Η πίστη μας βοηθά να βρούμε μια σωστή θέση για να μην μας παρασύρει ο απειλητικός και ασταμάτητος χειμώνας.
Οι λέξεις «σήμερα» και «εδώ και τώρα» που συναντάμε συχνά, στα λειτουργικά κείμενα, κρύβουν μέσα τους την αιωνιότητα. Το «σήμερα» και το «τώρα» είναι λέξεις που μεταχειρίζεται η πίστη μας για να δείξει την αιωνιότητα του Θεού.
Με την ύπαρξή μας – ξεκίνησε ήδη η αιώνια ζωή μας. Η ζωή του Θεού μέσα μας άρχισε με το βάπτισμά μας, την εμψυχώνει το Άγιο Πνεύμα (Χρίσμα) και μας ενώνει με τον Χριστό Αναστημένο (Αγία Κοινωνία). Αυτόν τον Χριστό που συχνά συναντάμε στο Ευαγγέλιο να θεραπεύει και να σώζει εκείνους που με πίστη προστρέχουν κοντά Του. Οι βιβλικές αναγνώσεις των Κυριακών είναι οι συνηθισμένες συναντήσεις μαζί Του. Όλοι είμαστε καλεσμένοι στο «Μυστικό Δείπνο» (στη Λειτουργία) να τον ομολογήσουμε αναστημένο Σωτήρα. Μακάρι η συμμετοχή μας στην κυριακάτικη Λειτουργία να ‘ναι μια τονωτική ένεση που να στηρίζει και να δυναμώνει την ελπίδα μας για να λάβουμε μέρος μια μέρα, στη χαρά της Βασιλείας του Θεού.

π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου