ΖΑΜΠΙΑ : “ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ” ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

2

ΖΑΜΠΙΑ : “ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ” ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Πρόσφατα περιγράψαμε την κατάσταση στην ξεχασμένη αυτή χώρα, που μόνο η Αγία Έδρα φαίνεται να προσπαθεί να βοηθήσει με φαρμακευτικό υλικό.
Μια πρωτοβουλία της τοπικής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας είναι η πιο πρόσφατη είδηση : ο π. Jonas Phiri, εθνικός συντονιστής σε θέματα Βίβλου και Λειτουργικής, παρουσιάζει μια σειρά εκπομπών πνευματικής και ψυχολογικής στήριξης, μέσω του Radio Maria – Yatsani Voice, που εκπέμπει στην πρωτεύουσα. 
Σκοπός των εκπομπών, με τον τίτλο “ Tele and Radio Counseling ” είναι η βοήθεια των έμμεσα πληττόμενων από την πανδημία όπως όσων έχασαν την εργασία τους ή αισθάνονται έντονο φόβο. Με ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ακροατών και παροχή συμβουλών γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν οι, κυρίως αναλφάβητοι, κάτοικοι και να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα τους. Οι εκπομπές έχουν μεγάλη απήχηση, μεταδίδονται ήδη και από επαρχιακούς σταθμούς και, φυσικά, δεν απευθύνονται μόνο σε καθολικούς.
Η Ζάμπια, ως 30-8-2020, είχε 12.025 κρούσματα, 287 νεκρούς και 11.454 άτομα που χρειάστηκαν νοσηλεία.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου