ΖΑΜΠΙΑ : “ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ” ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

2

ΖΑΜΠΙΑ : “ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ” ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Πρόσφατα περιγράψαμε την κατάσταση στην ξεχασμένη αυτή χώρα, που μόνο η Αγία Έδρα φαίνεται να προσπαθεί να βοηθήσει με φαρμακευτικό υλικό.
Μια πρωτοβουλία της τοπικής Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας είναι η πιο πρόσφατη είδηση : ο π. Jonas Phiri, εθνικός συντονιστής σε θέματα Βίβλου και Λειτουργικής, παρουσιάζει μια σειρά εκπομπών πνευματικής και ψυχολογικής στήριξης, μέσω του Radio Maria – Yatsani Voice, που εκπέμπει στην πρωτεύουσα. 
Σκοπός των εκπομπών, με τον τίτλο “ Tele and Radio Counseling ” είναι η βοήθεια των έμμεσα πληττόμενων από την πανδημία όπως όσων έχασαν την εργασία τους ή αισθάνονται έντονο φόβο. Με ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των ακροατών και παροχή συμβουλών γίνεται προσπάθεια να στηριχθούν οι, κυρίως αναλφάβητοι, κάτοικοι και να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα τους. Οι εκπομπές έχουν μεγάλη απήχηση, μεταδίδονται ήδη και από επαρχιακούς σταθμούς και, φυσικά, δεν απευθύνονται μόνο σε καθολικούς.
Η Ζάμπια, ως 30-8-2020, είχε 12.025 κρούσματα, 287 νεκρούς και 11.454 άτομα που χρειάστηκαν νοσηλεία.

Πληροφόρηση και φωτογραφία από πρακτορείο FIDES

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
μέλος της Συνοδικής Επιτροπής “Δικαιοσύνη και Ειρήνη”

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 1ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ 5 Δεκεμβρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

5 Δεκεμβρίου μνήμη του Αγίου Σάββα του Οσίου

Γεννήθηκε στη Ματουλάσκη της Καισάρειας στην Καππαδοκία από χριστιανούς γονείς. Νεαρός ακόμα εισέρχεται στη σχολή ενός μοναστηριού στην ίδια πόλη. Εκεί ανακαλύπτει την κλήση του

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου