ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΛΑΝΤΙ – ΑΝΑΦΟΡA 3

ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΡΛΑΝΤΙ – ΑΝΑΦΟΡA 3

Είχαμε αναφερθεί δύο φορές, προ μηνών, στην τραγική ιστορία του μικρού κοριτσιού, που η οικογένειά της εργαζόταν και έμενε εντός των τειχών Βατικανού και χάθηκε μυστηριωδώς την 22-6-1983, πηγαίνοντας σε μάθημα, στη Ρώμη.
Η περσινή εξέλιξη ήταν ανώνυμη πληροφορία στην οικογένεια ότι ήταν νεκρή και τα οστά της βρίσκονταν σε τάφο του παλαιού Τευτονικού Νεκροταφείου και η άδεια της Αγίας Έδρας ( ο Πάπας Φραγκίσκος έχει συναντήσει την οικογένεια και δηλώσει ότι θα τη βοηθήσει σε ότι χρειαστεί ) για το άνοιγμα των παλαιών τάφων, παρουσία ειδικών. Είχαμε μεταφέρει ότι βρέθηκαν κάποια οστά και η πρώτη εκτίμηση ήταν ότι αφορούσαν θανούσα / ες του 19ου αιώνα. Η πραγματογνωμοσύνη επιβεβαιώθηκε και από τους ειδικούς που είχε ορίσει η οικογένεια και ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Αγίας Έδρας, με πρόταση του Εισαγγελέα, δεν είχε παρά να αρχειοθετήσει την υπόθεση.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αγίας Έδρας, σε επίσημη δήλωση την 30-4-2020 ενημέρωσε για την εξέλιξη αυτή και επιβεβαίωσε τη διαθεσιμότητα της Αγίας Έδρας να βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί τη συνέχεια των ιδιωτικών ερευνών της οικογένειας. Σημειώνεται ότι η ιταλική αστυνομία που είχε εξετάσει την παράξενη αυτή εξαφάνιση, καθόσον φέρεται ότι έγινε εντός της αιώνιας πόλης, έχει επίσης αρχειοθετήσει από δεκαετίες την υπόθεση ελλείψει στοιχείων…

Πληροφορίες από Sala Stampa Santa Sede
και φωτογραφία Τευτονικού Νεκροταφείου από το VaticanNews

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΕΒΑΝΤΗΣ
Μέλος Συνοδικής Επιτροπής ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Γενική ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου, 29 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΚΡΟΑΣΗ                                                                           Αίθουσα Παύλος Στ’ Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023     Κατήχηση. Το πάθος για τον ευαγγελισμό: ο αποστολικός ζήλος του πιστού.

ΦΡΑΣΕΙΣ_ΚΑΙ_ΙΔΕΕΣ_ΓΙΑ_ΜΕΛΕΤΗ.jpg

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου