Η αλληλεγγύη του Πάπα στον αρχιεπίσκοπο της Manaus

Η αλληλεγγύη του Πάπα στον αρχιεπίσκοπο της Manaus

Ο Πάπας Φραγκίσκος τηλεφώνησε στο Σεβασμιότατο Leonardo Steiner για να εκφράσει την εγγύτητά του στους ανθρώπους της πόλης του Αμαζονίου της Βραζιλίας, στην οποία η αύξηση των θυμάτων της πανδημίας αναγκάζει δραματικές επιλογές που προκαλούν περισσότερο πόνο και τρόμο, εξ αιτίας  της εξάπλωσης ενός ιού που δεν μπορεί να εξαλειφθεί. Οι σκηνές συνήθως είναι τραγικές  και διατίθενται ποσότητες ξυλείας που γίνονται εκατοντάδες, φέρετρα δίπλα-δίπλα. Οι μαζικοί τάφοι είναι μια από τις πιο τρομερές σελίδες που εμφανίζονται στις ειδήσεις για μια άνευ προηγουμένου κρίση. Μία από τις πόλεις που αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε αυτήν είναι ο Μανάους, πρωτεύουσα της βραζιλιάνικης πολιτείας Αμαζονίας, η οποία έχει μόνο 3.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα ασθένειας και κάτι περισσότερους από 280 θανάτους. Στον Πρόεδρο της Ιεράς Συνόδου, Αρχιεπίσκοπο Λεονάρντο Στάινερ θέλησε να τηλεφωνήσει ο Πάπας Φραγκίσκος το περασμένο Σάββατο.

"Ο Πάπας μας ευχαρίστησε και είπε ότι προσεύχεται για όλους μας και έστειλε μια ιδιαίτερη ευλογία στον Αμαζόνιο. Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον Πάπα Φραγκίσκο για την πατρική-εκκλησιαστική του χειρονομία", δήλωσε ο Σεβασμιότατος  ο οποίος αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον του Πάπα για την κατάσταση στην πόλη και την περιοχή, με ιδιαίτερη ανησυχία για τους αυτόχθονες πληθυσμούς, τους κατοίκους του ποταμού Ρίο Νέγκρο και τους φτωχούς.

Ο Ποντίφικας, ενημερώνει ένα σημείωμα του ιστότοπου της Αρχιεπισκοπής, άκουσε τις δράσεις αλληλεγγύης που τέθηκαν σε εφαρμογή, ευχαριστώντας τους πιστούς, ιερείς, εκκλησιαστικές ομάδες για την προσπάθεια με την οποία προσπαθούν να ανακουφίσουν τα δεινά των ανθρώπων. Ο Αρχιεπίσκοπος Στάινερ ευχαρίστησε για την παρηγοριά που τους έφερε η εγγύτητα του Πάπα και τον ενημέρωσε  για  τις βροχές που έπεσαν στην πόλη το περασμένο Σάββατο, οι οποίες προκάλεσαν ακόμη περισσότερα βάσανα στα προάστια. Ο Πάπας Φραγκίσκος διαβεβαίωσε όλους για τις προσευχές του, ειδικά για τους νεκρούς και τις οικογένειές τους.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΕΑΤΡΤΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 21 Φεβρουαρίου 2024               Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου