Προς το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων

Προς το άνοιγμα των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων

Ο ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte εξήγησε ότι, μαζί με τα μέτρα για τα παιδιά του δημοτικού, εξετάζεται το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων.

“Θα είναι απαραίτητο να αξιολογηθεί η πιθανή επανέναρξη, με πειραματικό τρόπο, παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, εκτός από τα θερινά campus και τις άλλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για τα παιδιά μας”, δήλωσε ο Conte. Σε αυτό το σημείο, για να καταλάβουμε πώς θα πάει το ζήτημα αυτό, θα πρέπει να περιμένουμε την τελική γνωμάτευση της επιστημονικής και τεχνικής επιτροπής, σχετικά με το λεγόμενο “σχέδιο παιδικής ηλικίας” που προετοιμάζεται από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικογένειας.

Προς ένα πιθανό άνοιγμα παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων
Ωστόσο, αυτό του Conte φαίνεται να είναι ένα σημάδι ότι πολλές πτυχές έχουν επιλυθεί και τώρα πρόκειται να προχωρήσουμε σε μια κατά κάποιο τρόπο οριστική απόφαση. Θα μπορούσαν να ανοίξουν ξανά τον Ιούνιο και στη συνέχεια να παραμείνουν ανοιχτά και τον Ιούλιο. Πρόκειται για παιδικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία, όπου θα μπορούν να διεξαχθούν δραστηριότητες για παιδιά έως έξι ετών.

Μεταξύ των προφυλάξεων που θα ληφθούν, θα υπάρξει μείωση στο ελάχιστο των ομάδων παιδιών και θα χρησιμοποιηθούν ανοιχτοί χώροι, ώστε τα παιδιά να διανεμηθούν όσο το δυνατόν ευρύτερα. Η είσοδος θα πρέπει να είναι οργανωμένη σε βάρδιες. Οι γονείς θα είναι υποχρεωμένοι να μείνουν έξω και σε κάθε προσέγγισή τους θα είναι υποχρεωτική η απολύμανση και ο έλεγχος της θερμοκρασίας τους.

Πώς θα καταστούν ασφαλείς οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία
Τα παιδιά θα μένουν με τον ίδιο εκπαιδευτικό και στις ίδιες ομάδες, που θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερες. Υπολογίζεται ένας αριθμός μεταξύ 3 και 6 παιδιών ανάλογα με την ηλικία τους. Τα παιδιά δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν μάσκες, αλλά οι εκπαιδευτικοί θα το κάνουν. Δεν θα μπορούν να φέρουν παιχνίδια από το σπίτι, και θα μένουν όσο το δυνατόν περισσότερο έξω, σε ανοιχτό χώρο.

Ορισμένες περιοχές ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα είχαν αρχίσει να μελετούν το σχέδιο επανέναρξης, καθώς πολλές από αυτές τις δομές είναι ιδιωτικές και θέλουν να ανοίξουν ξανά το συντομότερο δυνατό, κατά το παράδειγμα των χωρών της Βόρειας Ευρώπης, όπως η Δανία και η Νορβηγία.

Η πίεση για την επανέναρξη σύμφωνα με τα βορειοευρωπαϊκά πρότυπα
Δεν είναι ακόμη γνωστό εάν τα παιδιά θα γίνονται δεκτά σε αυτές τις δομές από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς ή από άλλα εξειδικευμένα άτομα. Οι οικογένειες θα πρέπει να αποφασίσουν εάν θα φέρουν τα παιδιά στις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις ή αν θα συνεχίσουν να τα κρατούν στο σπίτι, κάνοντας χρήση του μπόνους που διατίθεται από την κυβέρνηση, για την πρόσληψη baby sitter για φύλαξη των παιδιών και τη χορήγηση έκτακτης γονικής άδειας.

Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ωστόσο, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι “είχε προγραμματίσει και συνεργαστεί με τις ενώσεις τους για την επανέναρξη των ημερήσιων κέντρων φροντίδας για τους συνανθρώπους μας ατόμων με ειδικές ανάγκες”. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Κοντέ συνέχισε να επιμένει στο γεγονός ότι “μια μη σταδιακή προσέγγιση της επανέναρξης, θα οδηγούσε σε επανεμφάνιση της επιδημίας”.

Conte: σταδιακό άνοιγμα μεταξύ συναίνεσης και ασφάλειας
Σε αυτό το σημείο, επέμεινε ο Conte , οι συνέπειες “θα μπορούσαν να είναι ακόμη μεγαλύτερες για την οικονομία μας”. Η επιλογή έγινε, ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός, “βάσει αυστηρών πρωτοκόλλων” που οδήγησαν μόνο σε “σταδιακό” άνοιγμα στις 4 Μαΐου. Αυτό είναι κάτι που θα οδηγήσει σε μια “συνύπαρξη με τον ιό, παρά το γεγονός ότι κάποιος νομίζει το αντίθετο”.

Ο Conte είπε: “θα ήταν απλό, από την άποψη της συναίνεσης, να ξανανοίξουμε τα πάντα, αλλά αυτό δεν είναι ένα εκλογικό πρόγραμμα”. Έτσι οι επόμενες εβδομάδες θα αποτελέσουν ένα είδος πειραματισμού, κατά το οποίο θα υπάρχει μια συνεχής παρακολούθηση του συστήματος υγείας και των επιπέδων μόλυνσης.

Πώς θα ελεγχθεί η λοίμωξη
Σε αυτό θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, μαζί με τα ορολογικά τεστ, η εφαρμογή Immuni, η οποία “θα μπορεί να κατεβαστεί δωρεάν από το διαδίκτυο και δεν θα διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών”.

“Γνωρίζουμε πόσο οικονομική ζημία προκαλεί αυτή η κατάσταση σε πολλούς τομείς. Αλλά τόσο για το λιανικό εμπόριο όσο και για τις άλλες δραστηριότητες θα προβούμε στο γενικό άνοιγμα όταν θα μας το επιτρέψουν τα επιστημονικά δεδομένα”, είναι αυτό που δήλωσε ο Conte στην παρέμβασή του.

Τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε o Conte
Από οικονομική άποψη, η Conte ανακοίνωσε δύο διατάγματα νόμου. Εκ των οποίων το πρώτο, το οποίο, παρόλο που ονομάστηκε “διάταγμα του Απριλίου” θα εφαρμοστεί τον Μάιο, διαθέσει 55 δισ. Κατανεμημένο σε 25 δισ. για υποστήριξη εισοδήματος, 15 δισ. για επιχειρήσεις. Τα υπόλοιπα αφορούν πληρωμές για τη δημόσια διοίκηση, μειώσεις για μέτρα αναδιάρθρωσης και αποτελεσματικότητας, και μπόνους διακοπών για οικογένειες που θα τις πραγματοποιήσουν στην Ιταλία.

Το δεύτερο διάταγμα ανακοινώθηκε ως διάταγμα για την οικονομική “Αναγέννηση” της Ιταλίας, και συνίσταται στην προώθηση των δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων. Μετά από αυτό, ανακοίνωσε ο Conte, θα υπάρξει μεταρρύθμιση των κανόνων για τις δημόσιες συμβάσεις και των ρυθμίσεων για τις δημόσιες δαπάνες. Προσδιορίζοντας “μια σειρά στρατηγικών επενδύσεων” για ένα “εθνικό πρόγραμμα επιτάχυνσης των επενδύσεων”, διαβεβαίωσε.

Πηγή: La luce di Maria
Μετάφραση: π.Λ
 

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 23 Φεβρουαρίου 2024 Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος.  Αμήν Επικαλούμαι το  Πνεύμα 

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 24-25.2.2024

Οικισμός Ενορία  24 -25 Φεβρουαρίου 2024 Αγάπη Αγίου Αγαπητού 24/2 Σάββατο    17.00 Θεία Λειτουργία Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου

Δικαιοσύνη και Έλεος του Θεού

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΛΕΟΣ  ΤΟΥ ΘΕΟΥ «ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΘΕ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ»  Ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια πρόσφατη συνέντευξη, όπως το συνηθίζει,

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου