Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;

5

Ποιος βάζει φρένο στην αποκατάσταση του Αγίου Ιωσήφ;

Παρέμβαση Ανδρέα Μιχαηλίδη προς την Περιφέρεια με την Αρχαιολογική Υπηρεσία να ανταπαντά ότι έχουν δοθεί όλες οι εγκρίσεις για το συγκεκριμένο έργο.
Το θέμα της αποκατάστασης του Καθολικού Ιερού Ναού του Αγίου Ιωσήφ, θίγει σε ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι το πολύπαθο αυτό έργο, παρόλο που θα έπρεπε να είναι εδώ και χρόνια στην άμεση προτεραιότητα  των υπηρεσιών, ως χριστιανικός τόπος λατρείας, συνεχίζει σήμερα να παραμένει στην άθλια αυτή κατάσταση, η οποία προσβάλλει τον τόπο μας.
«Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι έχουν εκπονηθεί τα τεύχη δημοπράτησης του έργου, η δημοπράτησή του ακόμη εκκρεμεί. Προτρέπουμε την Περιφερειακή Ενότητα Χίου να προχωρήσει άμεσα στη δημοπράτηση του έργου και να θέσει τέλος  σ’ αυτήν την αθλιότητα, που προσβάλλει  τη θρησκευτική και πολιτισμική παράδοση του τόπου μας», αναφέρει ο Βουλευτής.

«Περιμένουμε την αρχαιολογία»
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος, επεσήμανε ότι, μετά τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή του Κολεγίου, αναμένει την έγγραφη απάντηση από την Αρχαιολογική Υπηρεσία για το αν μπορεί να ξεκινήσει το έργο, λέγοντας ότι η προφορική έγκριση είναι ήδη γνωστή.
Από την πλευρά της πάντως η Αρχαιολογική Υπηρεσία, διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στο θέμα της αποκατάστασης του Ιερού Ναού που είναι στη δικαιοδοσία της Καθολικής Επισκοπής Χίου, σημειώνοντας ότι έχει δώσει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις προκειμένου το έργο να ξεκινήσει άμεσα.

https://www.politischios.gr/hios-poli/poios-bazei-phreno-sten-apokatastase-tou-agiou-ioseph-vid

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου