Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού από τη Στενή στην Ποταμιά Τήνου

Υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού από τη Στενή στην Ποταμιά Τήνου

Την Μεγάλη Τρίτη (23 Απριλίου 2019) πραγματοποιήθηκε ο υπαίθριος Δρόμος του Σταυρού στην Ποιμαντική Ενότητα Στενής που φέτος ένωσε τα χωριά της Στενής και της Ποταμιάς. Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια αυτή η θρησκευτική ακολουθία λαμβάνει μέρος ανάμεσα σε δύο χωριά της Ποιμαντικής Ενότητας (το 2017 Μυρσίνη – Στενή, το 2018 Κέχρος – Στενή) έτσι ώστε οι ενορίτες να συμμετάσχουν μαζί στην κοινή προσευχή και μελέτη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Ένας μεγάλος αριθμός των πιστών (πάνω από 100) των διαφόρων χωριών της ενορίας διάνυσε τα περίπου 2,7 χιλιόμετρα από το ναό του Αγίου Νικολάου Στενής ως το ναό της Παναγίας του Καρμήλου Ποταμιάς μελετώντας και ψέλνοντας ύμνους κατά τη διάρκεια των 14 Στάσεων που αποτελούν το Δρόμο του Σταυρού. Τα παιδιά συνοδευμένα από τις αδελφές μοναχές έφεραν τον ιερό σταυρό, τις εικόνες των Στάσεων και τις δάδες. Οι ιερείς διάβαζαν τα αντίστοιχα κείμενα της Αγίας Γραφής και οι νέοι διάβαζαν τα κείμενα της μελέτης. Όλοι οι πιστοί μαζί απάγγελλαν μια προσευχή στο τέλος της κάθε στάσης. Με αυτόν τον τρόπο, κατά τη διάρκεια 1,5 ώρας λιτανείας, ο χριστιανικός λαός συνόδευσε τον Κύριό του στις πιο οδυνηρές στιγμές του Ιερού Πάθους του.

Π.φ.b

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΗΣ 4ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 30 Ιανουαρίου 2023                                              Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου