“Το ανοιξιάτικο μπουρίνι λάβωσε το Σταυρό στο Κάστρο”

"Το ανοιξιάτικο μπουρίνι λάβωσε το Σταυρό στο Κάστρο"

Η κακοκαιρίας της Δευτέρας 15 Απριλίου 2019 ήταν αρκετά αισθητή και στην Τήνο. Δεν γνωρίζουμε αν έγιναν και άλλες ζημιές στο νησί, πάντως άφησε ένα ενθύμιο με πολλαπλούς αποδέκτες και πολλά νοήματα.

Από τους πολλούς κεραυνούς που έπεσαν στο νησί ένας κτύπησε και τον μαρμάρινο  Σταυρό που δεσπόζει στην Κορυφή του Εξωμβούργου. Στήθηκε από  έτος1900 στήθηκε στην κορυφή, εκεί όπου υπήρχε παλιά το εκκλησάκι της Αγ. Ελένης, ο μεγάλος μαρμάρινος Σταυρός, για να δεσπόζει σε όλο το νησί.

Μπορεί και να είναι ένα σημάδι για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας που πλησιάζει και ο Τίμιος Σταυρός μετατρέπεται από φονικό όργανο σε σύμβολο αγάπης και μέσον σωτηρίας.

Πολλές καταστροφές μικρές ή μεγάλες εκτός από τη θλίψη και τον πόνο που φέρνουν, έχουν και τα δικά τους μηνύματα. Τη θλίψη και τη στεναχώρια την αισθανόμαστε και την εκφράζουμε. Μακάρι να μπορούμε να συλλάβουμε και τα διδακτικά νοήματα αυτών των μικρών ή μεγάλων καταστροφών.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ 3ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 27 Ιανουαρίου 2023                                       Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν

Πρόγραμμα Ενοριών

   Οικισμός Ενορία 28–29 Ιανουαρίου 2023 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Κυριακή 09.30

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου