Συγκινητική επιστολή στον Κροατικό λαό του Πάπα Βενέδικτου

Συγκινητική επιστολή στον Κροατικό λαό του Πάπα Βενέδικτου 16ου

βενεδικτοςή.JPG

 

Μετά τις προσευχές του Πάπα Φραγκίσκου για τα θύματα και τους αγνοούμενους του σεισμού στην Κροατία, και ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος έκανε αισθητή την εγγύτητά του.

Έγραψε ο Βενέδικτος 16ος στον Αρχιεπίσκοπο της Zagabria λόγια παρηγοριάς για την Εκκλησιαστική του επαρχία που πλήγηκε από το μεγάλο σεισμό.

Η προσευχή του Βενέδικτου 16ου για τα θύματα του σεισμού της Κροατίας.

Ο επίτιμος Πάπας έκανε αισθητή την εγγύτητά του στην Κροατία που πρόσφατα κτυπήθηκε από ένα δυνατό σεισμό, ιδιαίτερα στις Εκκλησιαστικές επαρχίες της Zagabria και Sisak, όπου υπήρξαν και οι μεγαλύτερες ζημιές και στους χώρους λατρείας. Την επιστολή απεύθυνε στον Καρδινάλιο Josip Bozanic, Αρχιεπίσκοπο της Zagabria, ως απάντηση στις χριστουγεννιάτικες ευχές που έλαβε.

Γράφει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος

Εκλαμπρότατε, τη στιγμή που άρχισα να γράφω μερικές ευχητήριες γραμμές για το νέο έτος, για να σ’ ευχαριστήσω για την όμορφη επιστολή που μου έστειλες στις 10 Δεκεμβρίου 2020, μου έφθασε η είδηση του σεισμού που προκάλεσε πολλές καταστροφές στην αγαπημένη Εκκλησιαστική Επαρχία σου.

Θέλω να σου μεταφέρω τη βαθιά μου συγκίνηση και τη συμμετοχή μου στον πόνο που προκάλεσε αυτό το απρόσμενο και ακατανόητο γεγονός»

Με όλο το σπίτι μου παρακαλώ το Θείο Βρέφος να δει τα πάθη τόσων αθώων προσώπων και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των καταστροφών. Δέχομαι με χαρά το αίτημά σου να ευλογήσω την Εκκλησία της και όλη την Κροατία”.

Με αυτά τα λόγια, ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος έκανε αισθητή την εγγύτητά του στον φίλο του Επίσκοπο και στους πληγέντες που έχασαν τα πάντα.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

27η Κυριακή του Έτους, Γ

  27η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, Κύκλος Γ ΑΝΤΙΦΩΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ (Εσθ 4, 17γ) Τα πάντα, Κύριε, είναι υποταγμένα σ’ εσένα, και κανείς δεν μπορεί

Πρόγραμμα Ενοριών 1-2/10/2022

   Οικισμός Ενορία 1–2 Οκτωβρίου 2022 Αγάπη Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα – Βωλάξ Γεννήσεως της Θεοτόκου  Σάββατο

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου