Συγκινητική επιστολή στον Κροατικό λαό του Πάπα Βενέδικτου

Συγκινητική επιστολή στον Κροατικό λαό του Πάπα Βενέδικτου 16ου

βενεδικτοςή.JPG

 

Μετά τις προσευχές του Πάπα Φραγκίσκου για τα θύματα και τους αγνοούμενους του σεισμού στην Κροατία, και ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος έκανε αισθητή την εγγύτητά του.

Έγραψε ο Βενέδικτος 16ος στον Αρχιεπίσκοπο της Zagabria λόγια παρηγοριάς για την Εκκλησιαστική του επαρχία που πλήγηκε από το μεγάλο σεισμό.

Η προσευχή του Βενέδικτου 16ου για τα θύματα του σεισμού της Κροατίας.

Ο επίτιμος Πάπας έκανε αισθητή την εγγύτητά του στην Κροατία που πρόσφατα κτυπήθηκε από ένα δυνατό σεισμό, ιδιαίτερα στις Εκκλησιαστικές επαρχίες της Zagabria και Sisak, όπου υπήρξαν και οι μεγαλύτερες ζημιές και στους χώρους λατρείας. Την επιστολή απεύθυνε στον Καρδινάλιο Josip Bozanic, Αρχιεπίσκοπο της Zagabria, ως απάντηση στις χριστουγεννιάτικες ευχές που έλαβε.

Γράφει ο Πάπας Βενέδικτος 16ος

Εκλαμπρότατε, τη στιγμή που άρχισα να γράφω μερικές ευχητήριες γραμμές για το νέο έτος, για να σ’ ευχαριστήσω για την όμορφη επιστολή που μου έστειλες στις 10 Δεκεμβρίου 2020, μου έφθασε η είδηση του σεισμού που προκάλεσε πολλές καταστροφές στην αγαπημένη Εκκλησιαστική Επαρχία σου.

Θέλω να σου μεταφέρω τη βαθιά μου συγκίνηση και τη συμμετοχή μου στον πόνο που προκάλεσε αυτό το απρόσμενο και ακατανόητο γεγονός»

Με όλο το σπίτι μου παρακαλώ το Θείο Βρέφος να δει τα πάθη τόσων αθώων προσώπων και να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση των καταστροφών. Δέχομαι με χαρά το αίτημά σου να ευλογήσω την Εκκλησία της και όλη την Κροατία”.

Με αυτά τα λόγια, ο επίτιμος Πάπας Βενέδικτος 16ος έκανε αισθητή την εγγύτητά του στον φίλο του Επίσκοπο και στους πληγέντες που έχασαν τα πάντα.

κοινοποίηση άρθρου:

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

23 ΙΟΥΛΙΟΥ ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΜΠΡΙΓΚΙΤΗΣ

Αποτελεί μια από της προστάτιδες αγίες της Ευρωπαϊκής Ηπείρου που τιμήθηκε από τους πιστούς για τις «Αποκαλύψεις» της, δηλαδή για τα θεια οράματα που είχε.

Mελέτη του Ευαγγελίου της ημέρας

ΤΡΙΤΗ ΤΗΣ 16ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 23 Ιουλίου 2024   Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι

Πρόγραμμα Θείων Λειτουργιών 27-28.7.2024

Οικισμός Ενορία  27 – 28 Ιουλίου 2024 Αγάπη Agapi Αγίου Αγαπητού – Αετοφωλιά Aetofolia Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου – Άνδρος Andros Καθεδρικού Ναού Αγίου Ανδρέα

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου