Χρυσή κλωστή

Χρυσή κλωστή

Χρειαζόμουν κάπως επειγόντως, να καταγράψω και να κάνω αντίγραφα μερικών συνεδρίων κάποιου ενδιαφέροντος. Με συμβούλευσαν να έρθω σε επαφή με τον Πέτρο, παθιασμένο με το θέμα και πρόσφατα κάτοχο δύο ισχυρών συσκευών εγγραφής.

Τις βάζει σε λειτουργία και τις δύο, η μία για να μεταδίδει και η άλλη για να λαβαίνει. Μόλις ολοκληρώθηκε η εγγραφή, θέλησε να ελέγξει το έργο των δύο μέσων, αλλά τίποτα δεν είχε εγγραφεί, ούτε καν κάποιος ανεξιχνίαστος θόρυβος από το περιβάλλον. Πώς κι έτσι; Απλώς δεν είχε εισάγει σωστά το καλώδιο σύνδεσης.

Μόνο εάν υπάρχει αμοιβαία αγάπη, είναι δυνατόν να καταλάβει ο ένας τον άλλο, είναι η χρυσή κλωστή που επιτρέπει μια καλή συνεργασία ακόμη και μεταξύ ενός μουγγού και ενός κουφού.

Πολλές φορές δύο άνθρωποι μιλούν προσπαθώντας να μεταδώσουν κάτι, αλλά δεν μπορούν να καταλάβουν ο ένας τον άλλο, ακόμη και όταν μιλούν με εξαιρετική προφορά και έχουν πολύ ευαίσθητη ακοή, επειδή δεν εισάγουνμεταξύ τους το καλώδιο σύνδεσης, δηλαδή τη φιλανθρωπία.

Δεν υπάρχει – άλλωστε – μεγαλύτερος κουφός από εκείνο που δε θέλει να ακούσει.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Mελέτη  του Ευαγγελίου της ημέρας

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2022     Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν Επικαλούμαι το

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου