Είθε η Μαρία να ενώσει Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους για την

Είθε η Μαρία να ενώσει Χριστιανούς, Εβραίους και Μουσουλμάνους

Κατά την ημέρα όπου όλοι οι Καθολικοί εορτάζουν την Ανάληψη της Θεοτόκου εις τους ουρανούς, στη Γαλλία ήταν ημέρα προσευχής.

Όλοι οι ευχαριστιακοί εορτασμοί επικαλέστηκαν τον Θεό για να ευλογήσει και να προστατεύει τη Γαλλία σε αυτή την τόσο δύσκολη στιγμή ενάντια στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι καμπάνες των Εκκλησιών σήμαναν όλες μαζί το μεσημέρι.

Σε όλες τις τελετές ενθυμήθηκαν τον πατέρα JacquesHamel, ο οποίος δολοφονήθηκε από δύο εξτρεμιστές ισλαμιστές στις 26 του περασμένου Ιουλίου, ενώ τελούσε τη Λειτουργία στην ενορία του στο Saint-Etienne du Rouvray.

Σε αυτό το πλαίσιο ένα tweet του Eliseo ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Francois Hollande θα γίνει δεκτός την Τετάρτη από τον Πάπα Φραγκίσκο, σε ιδιωτική ακρόαση.

Σύμφωνα με την Καθολική εφημερίδα La Croix, η επίσκεψη θα πρέπει να κλείσει μια μακρά περίοδο παρεξήγησης μεταξύ του Παρισιού και της Αγίας Έδρας.

Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα LaCroix, ο Hollande θα έπρεπε να μεταβεί στο San Luigi dei Francesi για μια στιγμή περισυλλογής για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Κατά την ομιλία την οποία απηύθυνε στη Λούρδη ο καρδινάλιος PhilippeXavierIgnaceBarbarin, αρχιεπίσκοπος της Λυών, εξέφρασε τη επιθυμία να ενωθούν «όλοι οι πιστοί» και οι Εβραίοι, «επειδή η Παρθένος Μαρία είναι παιδί του λαού τους» και οι Μουσουλμάνοι που «προσεύχονται στη Μαρία» και στη συνέχεια και όλοι οι άλλοι».

«Παρά τις αδυναμίες και τις παρεκτροπές μας – είπε ο ιεράρχης – η ευσπλαχνία της Μαρίας θα είναι νικηφόρα»

Όλοι οι πιστοί της Γαλλίας καλούνται να «ενωθούν σε μια εκκλησία» και «να ανάψουν ένα κερί» ως φόρο τιμής στον Jacques Hamel, που σκοτώθηκε στις 26 Ιουλίου κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας στο Saint-Etienne–du-Rouvray, κοντά στην πόλη Ρουέν.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Επισκοπικής Διάσκεψης ο κύριος GeorgesPontier, υπενθύμισε ότι ήταν παράδοση για τους Γάλλους να προσεύχονται για την ειρήνη στις 15 Αυγούστου. Μια παράδοση που έχασε την ισχύ της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου