Χριστός γεννάται, μέσα μου!

7

Χριστός γεννάται, μέσα μου!

Πού γεννήθηκε ο Βασιλιάς των Ιουδαίων; Θέλουμε να τον προσκυνήσουμε και να του προσφέρουμε τιμή και δώρα (Μτθ. 2,3).
Η ψυχή εκ της φύσεώς της, ξέρει καλά πως υπάρχει Θεός αλλά της είναι κρυμμένος ο τόπος. Μέσα της, πάντα, ξυπνά η επιθυμία να γνωρίσει αυτό το Θεό, σαν παιδί που αναζητά την μητέρα του! Είναι η ψυχή ένα άστρο που ψάχνει δηλαδή, μια λάμψη θεϊκή που δίνει φως, αλλά ακαθόριστο και γενικό! Προς το παρόν, η λάμψη αυτή δείχνει ότι η ψυχή ζητά εκείνον που την έφτιαξε! Αλλά κανένα φυσικό φως δεν έχει τέτοια ικανότητα να κάνει τέτοια αποκάλυψη. Πού λοιπόν γεννήθηκε; Κάποιοι θέλουν με το δικό τους φυσικό φως, να απολαύσουν αυτή τη γέννηση. Όμως, θα χάσουν τον προσανατολισμό τους. Δεν οδηγούνται πουθενά! Δεν μπορούμε μόνοι μας να ανακαλύψουμε μια τέτοια γέννηση. Το ίδιο «φως» που αναφέρεται στο «Λόγο» χρειάζεται για να μας τον αποκαλύψει όπως και για το πώς θα τον συναντήσουμε.
Όταν αυτό το εκτυφλωτικό φως θα φωτίσει την ψυχή μας, οι εικόνες και τα σύμβολα θα εξαφανιστούν και το φυσικό φως θα σβήσει, τότε θα δούνε οι άλλοι ότι το Αληθινό Φως του Χριστού γεννιέται με τη διαγωγή μας, μέσα μας και ότι εμείς είμαστε η ζωντανή φάτνη που φέρνει το Χριστό που φωτίζει κάθε άνθρωπο που ψάχνει να βρει το φως του Χριστού.
Είναι υποτιμητικό να ‘σαι ο χώρος που είναι κατοικία των ζώων, είναι όμως τιμή που γίνεσαι κατοικία που δέχεται το Χριστό! Είναι υποτιμητικό να ‘μαι «γαϊδουράκος», είναι όμως μεγάλη τιμή να σηκώνω (μέσα μου) το Χριστό!

π.Μ.Β.

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής

  4η ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΚΥΚΛΟΣ Α   Το σημερινό ευαγγέλιο αρχίζει ως εξής: «Όταν ο Ιησούς είδε τα πλήθη ανέβηκε στο όρος, κάθισε και

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου