Χρειάζονται νέοι προφήτες;

7

Χρειάζονται νέοι προφήτες;

Μιλώντας για προφήτες, πολλοί θα νομίζουν ότι φέρνουμε στο νου μας έναν καινούριο Ηλία για να μεταδώσει το μήνυμα του Θεού ή έναν καινούριο Μωυσή για να ελευθερώσει το λαό απ’ τη σύγχρονη σκλαβιά!
Εμείς χρειάζεται να περιμένουμε την άφιξη απλά ενός «προφήτη»; Δεν είναι «πραγματικότητα! Χρειάζεται μέσα μας να ψάχνουμε και να απαντούμε στην προσωπική μας υπευθυνότητα απέναντι στους αδελφούς και στις αδελφές μας. Όλοι είμαστε προφήτες, καλεσμένοι απ’ τον Χριστό να προωθήσουμε έναν καλύτερο κόσμο.
Αν ένας μόνο (προφήτης) εντυπωσιάζει, σκεφθείτε τι θα συμβεί αν όλοι κάναμε το ίδιο και εργαζόμασταν όλοι για τον ίδιο σκοπό! Όμως από πού ν’ αρχίσουμε; Ποια είναι η πιο επείγουσα ανάγκη για να φανούν οι προσωπικές καταστάσεις και τα προσωπικά προβλήματα τα οποία ο κόσμος αντιμετωπίζει;
Νομίζω ότι οποιαδήποτε λύση προτείνουμε πρέπει ν’ αρχίζει από μια εσωτερική μεταστροφή, να απομακρυνθούμε απ’ την κακία και ν’ ανανεώσουμε την καρδιά μας!
Με την βιβλική και πνευματική έννοια, μεταστροφή είναι μια ριζική αλλαγή για απομάκρυνση από την αμαρτία και στροφή προς τον Κύριο, δηλαδή απαρνούμαι το κακό και υποτάσσομαι στο Θεό και στη θέλησή Του! Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται άλλοι προφήτες. Η διαγωγή μας είναι το κήρυγμά μας και τα λόγια μας μαρτυρούν ότι ο Θεός ήρθε στον κόσμο για να μας σώσει.

π.Μ.Β

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου