Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε θάνατο ένας χριστιανός για βλασφημία στο WhatsApp

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε θάνατο ένας χριστιανός για βλασφημία στο WhatsApp

Στο Πακιστάν, ο NadeemJames, χριστιανός του Punjab, καταδικάστηκε σε θάνατο με την κατηγορία ότι προσέβαλε τον Μωάμεθ στο WhatsApp. Η καταδίκη είναι της 14ης Σεπτεμβρίου, εκδοθείσα από το δικαστήριο της Λαχόρη, το οποίο έκανε δεκτή την κατηγορία του κατηγόρου του, Yasir Bashir. Ο χριστιανός βρίσκεται στη φυλακή, απειλείται με θάνατο από ορισμένους ιμάμηδες, οι οποίοι έδωσαν υπόσχεση να πληρώσει ο ίδιος και η οικογένειά του τη φερόμενη προσβολή εναντίον του Ισλάμ.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης του χριστιανού ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να αποδείξει ότι ο James είχε παγιδευτεί από τον ζηλιάρη φίλο του λόγω της αισθηματικής σχέσης μεταξύ του χριστιανού και μιας νεαρής μουσουλμάνας. Η υπόθεση ξέσπασε τον Ιούλιο του 2016, όταν εκείνος κατηγορήθηκε ότι έστειλε ένα βλάσφημο ποίημα μέσω της περίφημης εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων. Την αντιμετώπιση της κατάστασης στο Πακιστάν και του νόμου περί βλασφημίας έχει αναλάβει ο Allessandro Monteduro, διευθυντής της AcsItaliaο οποίος έδωσε συνέντευξη στον Federico Piana.

 

κοινοποίηση άρθρου:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Περισσότερα

Διαβάστε ακόμη

Το κήρυγμα της Κυριακής (του Σεβ. Νικολάου)

  ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΔΩΡΕΑΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Στη σημερινή ευαγγελική περικοπή ακούσαμε είναι ένα από τα πιο γνωστά επεισόδια του Ευαγγελίου, ο «πολλαπλασιασμός των άρτων».

Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου-Τήνου-Μυκόνου-Άνδρου και Μητρόπολη παντός Αιγαίου